Torsdag markerte første dag på landsmøtet i Kristelig Folkeparti i Trondheim. Her skal programmet for Stortingsvalget vedtas.

I forkant har Møre og Romsdal KrF allerede skapt overskrifter i VG:

I sakspapirene ligger det inne et endringsforslag fra Møre og Romsdal KrF om at KrF skal jobe for å reversere den nye ekteskapsloven fra 2009.

- Vi ønsker å arbeide for at lovverket skal definere ekteskapet som en forpliktende samlivskontrakt mellom en mann og en kvinne, står det i forslaget - som står i kontrast til forslaget fra landsstyret.

BAKGRUNN: Full splid om homo-vigsel

- Vil ikke ta kampen

Det var førstekandidat Steinar Reiten i Møre og Romsdal KrF som talte for en reversering av ekteskapslova til VG på onsdag.

Blant delegatene fra fylket er det uenighet om saka.

Forslaget ligger inne med såkalt kategori C, som betyr at landsmøtets innstilling blir stående med mindre det landsmøtet velger å oppgradere forslaget.

- Det kommer nok ikke forslag fra Møre og Romsdal om å løfte saka opp, sier fylkesleder i Møre og Romsdal KrF, Tore Johan Øvstebø til Smp.no torsdag.

Det sier også Simon Molvær Grimstad.

- Møre og Romsdal KrF oppgraderer ikke forslaget. Vi tar ikke kampen, sier han.

Slik er original-forslaget

Landsmøtet til KrF begynner behandlinga av programmet for 2017-2021 på fredag. I det opprinnelige forslaget til partiprogram fra landsstyret står det følgende om ekteskap og samliv:

KrF vil løfte frem ekteskapet mellom en mann og en kvinne som en god og stabil ramme rundt barns oppvekst. Ekteskapet er den samlivsformen som legger best til rette for et forpliktende samliv. KrF anerkjenner at mennesker er ulike og respekterer at de tar ulike valg for sine liv. KrF har også et ansvar for å sikre andre former for forpliktende samliv mellom to voksne og ivareta barn og voksnes juridiske rettigheter uavhengig av samlivsform.