Dermed falt KrFUs forslag om at Norge må forplikte seg til å ta imot 10.000 flyktninger som i dag er «strandet» i land som Italia og Hellas.  Et knapt flertall på 91 mot 81 vedtok å gå imot dette forslaget etter en lang debatt.

I stedet fikk KrFU stor tilslutning til sitt alternative forslag om at Norge bør ta imot langt flere enn i dag. Landsmøtet vedtok også å fjerne adgangen til å kunne gi midlertidig oppholdstillatelse for enslige mindreårige asylsøkere.

– Må øke innsatsen

– Jeg tror det er lurt å ikke låse seg til et tall, sier delegat og kandidat til stortingsvalget for Møre og Romsdal, Randi Walderhaug Frisvoll.

Hun mener den vedtatte flyktning-resolusjonen uansett viser at KrF tar ansvar i den flyktningkrisa som verden står overfor, og at en tallfesting av hvor mange Norge skal forplikte seg til å ta imot vil gi mindre mulighet til å tilpasse politikken etter behovet. Hun er likevel klar på at Norge må øke innsatsen.

Også partileder Knut Arild Hareide mener at en repetisjon av talldiskusjonen fra to år tilbake, der flere partier gikk inn for å ta inn 10.000 kvoteflyktninger fra Syria, ikke er ønskelig.

Det skapte en vanskelig situasjon på Stortinget, og endte til slutt med et forlik mellom alle partier utenom Frp og SV om å ta imot 8.000 over en treårsperiode. I tillegg ble bevilgningene til hjelp i nærområdene økt.

– Jeg tror ikke ett tall er det viktige, sier Hareide, og anbefalte i sitt oppsummerende innlegg til landsmøtet om å støtte KrFUs alternative forslag om å ta imot langt flere enn nå.

Stortinget bestemte i 2015 at Norge skal ta imot 1.500 asylsøkere gjennom EUs relokaliseringsprogram. Så langt er bare drøyt halvparten av dette oppnådd ni måneder før «tiden er ute».

KrF vil i sin flyktningepolitikk særlig prioritere forfulgte minoriteter som ikke kan få beskyttelse i nærområdene til Syria. I praksis vil det i stor grad bety kristne minoriteter. Dessuten ønsker partiet at Norge må ha et barneperspektiv i asylpolitikken, og at barns beste i større grad må vektlegges i avgjørelser som angår barn.