– Vi storkoser oss! Nå skal vi på Kiwi og kjøpe grillmat og så blir det rett på berga etterpå, sier Petter Olsbø Farstad. Han og de to kameratene Calvin Klein og Stian Lergrovik startet russetida for alvor i går kveld. Litt for mye alvor for Petter sin del:

– Øh, ja det ble i meste laget i går, det ble faktisk det. Jeg husker i grunn ikke så mye, innrømmer han, og legger til:

Ferske russ F.v: Stian Lergrovik, Petter Olsbø Farstad og Calvin Klein.

– Jeg tenker at jeg tar festingen et ørlite hakk ned etter denne starten.

Men bortsett fra en litt uggen dagen derpå for hans del koste kameratene seg i sola i dag.

– Russen er snille her i Ålesund. Vi skal ikke oppføre oss som drittsekker, men bare drikke og ha det kjekt, sier Calvin.

Den beste iskremen

På gatekjøkkenet Stuen i Ålesund var det lange køer i vårsola. Tre av dem som hadde sikret seg en softis var Jowita Sosinska og Damian Zakrzewski sammen med sønnen Olivier på fire år.

– Det er her vi får den beste iskremen, sier Jowita, og legger til:

– Endelig er det sol!

Softis Damian Zakrzewski, Olivier og Jowita Sosinska.

Bak disken på Stuen forsikrer Wiwi Hunstad om at gatekjøkkenet ikke kommer til å gå tom for softis.

– Tom, nei! Vi har aldri for lite, sier hun med et smil, og legger til:

– I dag og i går har det vært lange køer hele dagen.

En av mange is Wiwi Hunstad serverer en av mange is på Stuen mandag.

Frihetsfølelse

Lenger borte i byen har flere motorsyklister samlet seg.

– I dag har jeg vært en tur i Fosnavågen før jeg kom hit. Dette er den første dagen jeg er ute på sykkelen denne sesongen, forteller Roger Møller.

Om å starte motorsykkelsesongen i stårlende vårvær sier han:

– Det er helt fantastisk! En deilig frihetsfølelse.

Doning Roger Møller med sin Honda Gold Wing 1500.

På bøljan blå

Også for båtfolket er det sesongstart i disse tider. På gjestebrygga i Ålesund finner vi de nybakte båteierne Guro Synes og Terje Erstad sammen med store og små venner.

– Vi kjøpte oss båt på båtmessa for ikke så lenge siden. Så langt har det vært en fantastisk opplevelse, sier Guro, og legger til:

– I dag skulle vi bare en liten time på fjorden, men det ble en dag av det.

Kjekt med båt Fra venstre: Terje Erstad, Kristin Vegsund med lille Sigurd Krøvel Fagerslett på fanget, Hanne Fagerslett, Guro Synes og vesle Erle Krøvel Fagerslett.

Utepils

I det hele tatt går ordet "fantastisk" igjen blant de Sunnmørsposten møter på denne ettermiddagen. Det gjelder også Siv-Anita Lergrovik og venninna Lilli-Anne Mikalsen som tar årets første utepils på Toldboden.

Den første utepilsen Siv-Anita Lergrovik og Lilli-Anne Mikalsen.

– Dette er bare helt fantastisk, utbryter begge to da vi spør hvordan de har det. De er til daglig kolleger ved Aspøy omsorgssenter.

– Jeg var på jobb før i dag, så nå må det være lov å nyte litt, sier Lilli-Anne, som er glad for at Siv-Anita lokket henne med på uterestaurant.

Været framover

Og best av alt: Det fine været skal fortsette. På det siste værvarselet fra yr er det finevær i vente helt fram til tirsdag 9. mai da det foreløpig ser ut til å komme noen grå skyer.

Det var mye aktivitet på lekeplassen bortenfor Stuen.
Dette var første gang Guro Synes og Terje Erstad hadde lagt til båten ved gjestebrygga i Ålesund.