- Det her er en drøm!

Revolt V fra Molde er vinnere av Musikkprisen 2017.
Musikkprisen
  • Musikkprisen er en nasjonal musikkonkurranse som er et samarbeid mellom Momentium, Sparebanken Møre, Amfi Moa og Sunnmørsposten.
  • Vinneren får spille inn plate i Ocean Sound Recordings, samt holde åpningskonsert under Jugendfest på Color Line Stadion.
  • Publikumsstemmer og jurystemmer teller 50/50.
  • Årets jury: Terje Erstad, daglig leder i Ocean Sound Recordings. Asbjørn Slettemark, musikkjournalist som har vær både programleder i NRK og Idol-dommer. Kathrine Synnes Finnskog, direktør for Music Norway, en stiftelse opprettet av Kulturdepartementet. Kristin Winsents, musikkjournalist og musikksjef i radiokanalen NRK P13. Ann-Elisabeth Støhle, representant for samarbeidspartner Sparebanken Møre. Jostein Brekke fra Amfi Moa, daglig leder i «Toys ’R Us». Eirik Meling, musikkinteressert vaktsjef i Sunnmørsposten.
  • Tidligere vinnere er: Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out, Padawan, Ine Hoem, Amanda Tennfjord og Cashmere Factory.
Nyheter

Onsdag kveld var det finale i årets utgave av Musikkprisen, på Terminalen i Ålesund.

Fra opprinnelig 48 påmeldte sto seks artister og band igjen i superfinalen: Conspectus fra Sula, Astrid Ekern fra Gjøvik, Marie Løvås fra Ålesund, Revolt V fra Molde, Ol’ Burger Beats alias Ole Birger Neergård fra Vatne og artisten Dyrisk - Vetle Olsen fra Ålesund.

- Et enormt stort spenn sjangermessig, kommenterte jurysjef Terje Erstad undervegs, og med rette. Her var det blant anna både jazz og hiphop i skjønn forening, metal, pop, minst en singer songwriter + et Molde-band bestående av fem unge musikere som vi ikke har lyst til å sette i noen sjangerbås. 


Musikkprisen 2017:

En av disse får spille på Jugendfest

Vinneren av Musikkprisen 2017 kåres på Terminalen onsdag kveld. Premien er plateinnspilling og spillejobb.


- Høyt nivå

- Det var høyt nivå. Høyere enn i fjor. Det sier Asbjørn Slettemark i juryen etter årets finale.

- Selv mener jeg det er i alle fall tre låter som med rett produksjon kunne levde et fint liv på radioen, fortsetter han.

- Hva med sceneutstråling, er du like imponert der?

- Det var overraskende bra der også. Husk at artister ellers har hele konserter til å varme opp publikum, sier han – og sikter til at finalistene kun spilte to låter hver.

- Har du en soleklar favoritt?

- Nei. Men undervegs var det et par ganger jeg tenkte at dette, dette kan funke bra på festival i sommer.

Vantro

Og med flest stemmer (stemmene fra publikum og juryen talte 50-50) er altså Revolt V vinner.

- Det her er en drøm, jubla vantro bandmedlemmer - og takka både publikum som har stemt, juryen og egne foreldre fra scena før de runda av med å spille Unstable - låta som tok de til finalen, en gang til.

- Vi så på oss sjøl som underdogs i kveld, og trodde ikke vi hadde sjans. Nivået var jo så høyt, og vi var overbevist om at Marie Løvås ville vinne, utdyper de fem i bandet overfor smp.no: Ulrik Bolsønes (vokal og gitar), Sigurd Skjølberg (bass), Emil F. Vold (gitar), Oliver Fremo Amundsen (trommer) og Herman Jørundsønn Mjåseth (gitar).

- Stemmer det virkelig at dere bare er 16 og 17 år?

- Ja. Og han er faktisk bare 15 enda, sier de andre om vokalist Bolsønes. Bandet kom sammen for ganske nøyaktig to år siden, da alle gikk på samme ungdomsskole: Bekkevoll.

Ute med EP

Nå venter opptreden under Jugendfest på Color Line Stadion, 18. august, og ikke minst studiotid i Ocean Sound Recordings på Giske. Det er nemlig premien.

- Jugendfest. Det er bare så kult! Og mer studiotid. To av de fire låtene på EP-en vår er spilt inn nettopp der, i studioet på Giske. Den kom ut forrige uke, forteller de.

Før de kommer så langt som til å gjøre seg nytte av premien venter ei aldri så lita feiring - på ferga hjem til Molde.

- Der blir cola, snickers - og hvem vet, kanskje til og med ei svele, glises det.