Solgte leiligheter på Moa for 110 millioner – på én kveld

24 leiligheter til en samla verdi på 110 millioner kroner ble solgt på én kveld da Sentrum Moa AS lanserte nytt boligprosjekt.

NYBYGG: MidtMoa. Tegna av Kibsgaard Petersen. 

Nyheter

– Vi visste jo hva vi satt med, men dette overgår det meste av det jeg har være med på i mine år som eiendomsmegler. Vi kan trygt slå fast at det er lenge siden det har vært en slik respons og tilbakemelding på salg av nybygg i Ålesund, sier eiendomsmegler MNEF Espen Johansen ved Notar Moa i en pressemelding.

Det er eiendomsutviklerne FinansGruppen Eiendom og Wenaas Kapital som står bak prosjektet. De har i fellesskap etablert prosjektutviklingsselskapet Sentrum Moa AS.

I byggetrinn en skal det selges 56 leiligheter.


Ett av de største boligprosjektene på Moa på flere år snart klar for salg

Fra 50 til 150 kvadrat

Hvis alt går etter planen, kan 81 nye leiligheter på Moa stå klare til innflytting i midten av 2019.

Prosjektleder Johnny Bakken, som representerer boligutvikler Finansgruppen Eiendom, er strålende fornøyd med at nesten halvparten er solgt allerede.

– Interessen har vært formidabel. Det ser ut til å være et oppdemmet behov for leiligheter nær trafikkknute-punktene. I tillegg er det mange som har sittet med enebolig ganske lenge som nå kan tenke seg et litt enklere liv i en leilighet, sier Bakken til smp.no.

Han opplyser også at rundt 150 interessenter var på plass, da det ble holdt informasjonsmøte om prosjektet torsdag i forrige uke.

Møtet ble holdt i Pinsekirka, like ved der bygget skal komme. Tomtal ligger like nord for Brages Bil.

Ulike størrelser

Nybygget vil altså ligge en kort spasertur fra kjøpesenteret og bussterminalen på Moa.

Prosjektet er totalt 81 leiligheter i ulike størrelser og forretningsarealer i første etasje. De minste leilighetene er 42 kvadratmeter, de største opptil 137.

På sitt høyeste blir bygget ni etasjer. Den rimeligste leiligheten koster deg 1.950.000 og den dyreste 8.480.000 kroner.

– Snittprisen vil ligge på 4,5 millioner kroner. De store leilighetene går først. Det har vært stor spredning i valg av type leilighet, så det ser ut til at vi har funnet en god miks med forskjellige typer leiligheter, opplyser Bakken til smp.no.


Vil bygge boliger på Moa

Wenaas Kapital ønsker å bygge boliger midt i smørøyet på Moa.

Det er sivilarkitekt Ola Kibsgaard-Petersen som er arkitekten bak prosjektet, mens Christie & Opsahl AS er entreprenør.

Entreprenøren har tidligere opplyst at kontrakten har en verdi på 190 millioner kroner.

Det er et mål å starte byggingen i andre halvdel av 2017, helst før.

Innflytting er planlagt til 2019.

Les også: Sjeføkonom: – Man bør selge før man kjøper

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter