Sunnmørsposten og seks andre mediehus på Nordvestlandet har inngått avtale om stoffutveksling. Avtalen, som er utarbeida i samarbeid med de tillitsvalgte i mediehusa, går ut på at avisene kan utveksle artikler og foto med hverandre, til gjensidig nytte.

– Formålet er å styrke den redaksjonelle slagkrafta og den lokale identiteten til hvert enkelt mediehus ved å utnytte ressursene på en bedre måte. Med et samarbeid om fellesstoff kan vi gi leserne et bredere tilbud og samtidig prioritere den grundige, undersøkende journalistikken, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten.

– Ei klar forutsetning fra alles side er at den redaksjonelle innsatsen ikke skal bli redusert, og de redaksjonelle ressursene ikke skal bli svekka som følge av avtalen, sier leder for redaksjonsklubben i Sunnmørsposten, Eirik Meling.

I første omgang er avtalen signert av Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Vikebladet, Møre-Nytt, Sunnmøringen, Driva og Fjordingen, men flere mediehus som hører til Polaris Media Nordvestlandet kan bli tilknytta seinere.

Når det gjelder det redaksjonelle innholdet som blir utveksla, skal dette krediteres opphavspersonen og den mediebedrifta vedkommende jobber i. Leseren skal med andre ord alltid ha klar melding om hvilket mediehus som har laga artikkelen eller tatt bildet, uansett hvor saka blir publisert.