Bak saltproduksjonen står studentbedrifta kelp. Sammen med de to andre tredjeårsstudentene i biomarin innovasjon ved NTNU i Ålesund, Henrikke Bjørkavåg (25) og Alexander Ugland (21),  har hun startet studentbedrifta Kelp.

Vil utvikle tareprodukt

– Kelp ønsker å bli et selskap som utvikler tareprodukt. Vårt mål er å redusere saltinntaket, forteller Elvemo.

Studentbedrifta støtter seg til WHO som har som mål å redusere dagens saltinntak med 30 prosent.

– Det er fullt mulig hvis vi realiserer våre visjoner. I stedet for å bruke vanlig salt (NaCl), er det 40 prosent mindre natrium i tare, forklarer Elvemo og byr på glutenfritt knekkebrød produsert av Brisk bakeri i Ålesund  – naturligvis med salt fra sukkertare.

Hun forteller at det er SES (Seaweed Energy Solutions) som dyrker økologisk tare på Frøya. kelp bruker restråstoffet fra denne produksjonen.

Pilot ved hotell i Trondheim

Studentbedrifta har fått hotell Scandic Nidelven i Trondheim med på et pilotprosjekt der de serverer slike knekkebrød med salt fra tare på sin frokostbuffet.

Elvemo forteller at knekkebrødet selges i dag i butikk på Sjøholt og i en butikk på Lesja.

Hun håper det blir forretning av studentbedrifta.

Invitert inn i Legasea

Like ved siden av Elvemo, ute i hallen på Øygarden, står Wenche Uksnøy fra den marine klynga Legasea.

– Studentbedrifta er herved invitert inn i den marine klynga. Vi trenger friske innspill og gode ideer som dette, sier Uksnøy.

Elvemo og de andre to studentene er snart ferdige med sin bachelor i biomarin innovasjon.

– Under studiet hadde jeg praksis på Island og jobbet mye med sjøpølse der, fortellere hun og mener Norge og Island har mye å hente på samarbeid. Nå vil Elvemo finne seg jobb. Aller helst en jobb som kan kombineres med kelp.