Bak saltproduksjonen står studentbedrifta kelp. Sammen med de to andre tredjeårsstudentene i biomarin innovasjon ved NTNU i Ålesund, Henrikke Bjørkavåg (25) og Alexander Ugland (21), har hun startet studentbedrifta Kelp.
Vil utvikle tareprodukt
– Kelp ønsker å bli et selskap som utvikler tareprodukt. Vårt mål er å redusere saltinntaket, forteller Elvemo.
Studentbedrifta støtter seg til WHO som har som mål å redusere dagens saltinntak med 30 prosent.
– Det er fullt mulig hvis vi realiserer våre visjoner. I stedet for å bruke vanlig salt (NaCl), er det 40 prosent mindre natrium i tare, forklarer Elvemo og byr på glutenfritt knekkebrød produsert av Brisk bakeri i Ålesund – naturligvis med salt fra sukkertare.
Hun forteller at det er SES (Seaweed Energy Solutions) som dyrker økologisk tare på Frøya. kelp bruker restråstoffet fra denne produksjonen.
Pilot ved hotell i Trondheim
Studentbedrifta har fått hotell Scandic Nidelven i Trondheim med på et pilotprosjekt der de serverer slike knekkebrød med salt fra tare på sin frokostbuffet.
Elvemo forteller at knekkebrødet selges i dag i butikk på Sjøholt og i en butikk på Lesja.
Hun håper det blir forretning av studentbedrifta.
Invitert inn i Legasea
Like ved siden av Elvemo, ute i hallen på Øygarden, står Wenche Uksnøy fra den marine klynga Legasea.
– Studentbedrifta er herved invitert inn i den marine klynga. Vi trenger friske innspill og gode ideer som dette, sier Uksnøy.
Elvemo og de andre to studentene er snart ferdige med sin bachelor i biomarin innovasjon.
– Under studiet hadde jeg praksis på Island og jobbet mye med sjøpølse der, fortellere hun og mener Norge og Island har mye å hente på samarbeid. Nå vil Elvemo finne seg jobb. Aller helst en jobb som kan kombineres med kelp.