Tidligere i dag ble det avslørt hvem som alget mest liv og røre i toget. Til vill jubel ble det annonsert at russen fra Fagerlia videregående var ivrigst i toget. Av ungdomsskolene var det Skarbøvika som vant, mens Åse ble beste barneskole. Beste barnehage ble Barnas Hage, i sterk konkurranse fra Fagerlia.

Tegnekonkurranse

Samtidig ble også vinnerne av tegnekonkurransen for 1.-4. klasse annonsert.

  1. klasse: Aksel Sommerdalen, Åse barneskole.

  2. klasse: Rikke Eide, Åse barneskole.

  3. klasse: Vilde Solheim, Larsgården barneskole.

  4. klasse: Kristian Grønnmyr, Larsgården barneskole.

Stafetten

Som vanlig ble stafettkonkurransen mellom skolene arrangert mot slutten av opplegget på Utstillingsplassen. Av jentene fra barneskolene var det Hessa som vant med tiden 2.09. Også på guttesiden stakk også Hessa av med seieren, med tiden 2.05.

I ungdomsskolestafetten dominerte Kolvibakken, med nye rekorder for både gutter og jenter. Jentene løp først, og fikk tiden 2.00. Etterpå løp guttene som kom inn på tiden 1.48.

Spjelkavik ungdomskole var uheldig og løperen på sisteetappen for gutta pådro seg en strekk i kamp mot Skarbøvik ungdomsskole om andreplassen.

Konferansier for stafetten, Richard von Løwensprung, sier at han ikke kan huske at det har vært så mye folk på Utstillingsplassen en 17. mai.

– Jeg føler at alle var der, sier han.

I år fikk arrangøren hjelp av politiet til tidtaking for alle lagene.

– Det var en glimrende stafett og en veldig kjekk 17. mai på Utstillingsplassen, sier Løwensprung. Han er imponert over at Kolvikbakken år etter år klarer å sette nye rekorder.