I et notat datert 21. april lister virksomhetsleder Sigrun Jahren opp en rekke tiltak for å få ned overtiden. Rådmann Astrid Eidsvik og personalsjef Roar Reiten har orientert formannskapet om disse tiltakene.

* Nye stillinger: I mars ble det utlyst 10 nye faste stillinger ved Bingsa. Fem med forskjøvet arbeidstid, siden Bingsa er åpen utover vanlig arbeidstid.

* Bedre system: Etter planen skal alle kommunens virksomheter inn i datasystemet GAT. Her er det bl.a. mulig å få varsel om mulige brudd på arbeidsmiljøloven.

I tillegg nevnes det tiltak knytta til de konkrete lovbruddene fra 2016:

* Bingsa sorterer og knuser avfall for Tafjord Kraftvarme. Avtalen inkluderer levering på lørdager, noe som har betydd at hovedsakelig tre ansatte har jobbet overtid lørdager. Nå er det kjøpt flere konteinere, slik at en kan fylle opp før helga.

* Innkjøring av næringsrenovasjon med nye ruter, kontroll og oppfølging av kunder m.m. har «pga. kvaliteten på data mottatt fra Årim» krevd mye tid av sjåfør, skriver virksomhetsleder. På grunn av usikkerhet rundt næringsrenovasjon og Årim ventet en med fast ansettelse av ny sjåfør. Nå er en ekstra sjåfør inne i engasjement, og man vil ansette en fast sjåfør, står det i notatet.

*Ekstraarbeid i forbindelse med store byggeprosjekt har ført til overtid for to maskinførere, som etter eget ønske har starta arbeidsdagen tidligere. Arbeidet er i ferd med å ferdigstilles, og det er utlyst flere maskinførerstillinger, ifølge notatet.

* Byggeaktiviteten har også ført til at en del arbeidsoppgaver måtte flyttes til etter åpningstid. Blant annet ble knusing av trevirke flytta til etter åpningstid for å minimere plager for ansatte i Årim. Disse oppgavene er nå flytta tilbake til originalt område og utføres i normal arbeidstid.

* Byrenhold i forbindelse med festivaler førte til at en sjåfør og arbeider jobbet mye overtid. For sommeren 2017 er det nå lyst ut flere stillinger.

* Ny presse: En gammel presse har ført til mye overtid for en arbeider. Ny presse for sortering og pressing av papp, papir og plast ble bestilt i 2014 for levering i 2015, men den ble ikke levert. Pressen kom på plass i desember 2016.