En mann utløste en sprengladning ved utgangen til Manchester Arena mandag kveld, der artisten Ariana Grande akkurat hadde avsluttet en konsert foran 21.000 tilhørere.

Hjemme i Ålesund våknet Helen Marita Nordheim og barna til nyheten om at en konsert med samme artist de så i Oslo 10. mai nå var rammet av terror.

– Hva slags sjuke personer kan gjøre noe slikt, spør Anna Gangstad (13) fra Emblem.

22 drept

Politiet i Manchester har bekreftet at 22 personer er drept og 59 er fraktet til sykehus. Flere av de drepte er barn og unge. Så langt er det ikke meldt om at nordmenn er rammet av eksplosjonen.

– Det var ekkelt å tenke på at det var barn som døde, sier June Gangstad (9).

Mamma Helen Marita Nordheim snakket med jentene om hendelsen i dag tidlig.

– Min første tanke var selvsagt om dette kunne skjedd i Oslo. Deretter kom frykten om noe slikt kan skje igjen. Vi kjøpte billetter til Ariana Grande-konsert og Marcus & Martinus til barna i julegave. Som mor tenker du alltid trygghet for egne barn, sier Helen Marita.

Saken fortsetter under bildet

Oslo Anna Gangstad, Karen Taraldsen, June Gangstad, Emma Sofie Nordheim og Malin Elise Nordheim klar for konsert med Ariana Grande 10. mai. Foto: Privat

Bedre sikkerhet

Hun etterlyser bedre sikkerhet ved større konserter - også for barn.

– Jeg har selv gått rett inn på større konserter uten å bli sjekket. Ved Ariana Grande-konserten i Oslo så de ned i vesker som var synlige. Ingen kroppsvisitering.

Hun innrømmer at hun neppe hadde kjøpt billetter til en stor konsert for barna i dag, nå rett etter terror-nyheten.

– Men livet må gå videre og vi kan ikke la oss styre av terrorister.

– Hvordan snakker man med barna om slike hendelser?

– Jeg tror det er viktig å være ærlig og si ting som de er. Det finnes folk som kan gjøre grusomme ting mot andre og det nytter ikke å skjerme barna mot ting som skjer i nyhetsbildet. De får med seg ting via internett uansett. Da er det bedre at vi kan snakke åpent om det hjemme, sier Nordheim.

Ødelegger liv

June har hatt Ariana Grande som favorittartist lenge. Gleden ved å få se henne i levende live på Telenor arena var derfor ubeskrivelig.

– Derfor var det veldig dumt at noen nå har fått livet ødelagt av en slik konsert. 22. mai vil jeg aldri glemme, sier June.

Ariana Grande kom fysisk uskadd fra hendelsen, men har avbrutt Dangerous Woman-turneen, som etter planen skulle innom London, Belgia, Tyskland, Sveits, Latin-Amerika og Asia.

Telenor arena Familienfikk oppleve Ariana Grande under konserten i Telenor arena 10. mai. Foto: Privat