Når bystyret møtes neste gang, får ordføreren et spørsmål fra Dale (uavh.) om muligheten for å bygge en heis vil bli vurdert.

Gammel idé

– Jeg lanserte heisideen allerede i 2006, sier Kirsti Dale. Den gangen foreslo jeg at en slik heis burde bygges i forbindelse med badelandanlegget. Hovedargumentet mitt da var at en heis ville gjøre Aksla lettere tilgjengelig for folk som ikke greier å gå trappene, men miljøaspektet med mindre bilkjøring på byfjellet var også viktig.

Nå mener Dale det er på høy tid å børste støv av ideen, og bakgrunnen er selvsagt diskusjonen om busstrafikk på dårlige veger både på Fjelltun og på Aksla fram til Fjellstua.

Skade på landskapet

Det er planlagt en storskala utbedring av vegen til 17,5 millioner kroner.

– Jeg mener at disse pengene kan brukes på en mye bedre måte ved å bygge en heis fra Utstillingsplassen til Fjellstua. Å utvide vegen vil gjøre stor skade på landskapet. Her skal det hogges trær, sprenges i fjell og lages steinfyllinger.

Dale tror at en slik utbedring bare vil føre til økt trafikk og større fart.

– Vi må ikke glemme at Aksla er ålesundernes rekreasjonsområde nummer én, og blir vegen utvida, kan ikke folk ferdes der slik de er vant til, mener Kirsti Dale.

Spektakulært

– Hvor realistisk tror du en Fjellstueheis er?

– De får det til andre steder, så hvorfor ikke her? Heisen vil bli en spektakulær opplevelse både for turister og byens egen befolkning.

Kirsti Dale peker også på utbyggeren av badeland som en naturlig bidragsyter.

– De eier både Fjellstua og parkeringsanlegget der heisen kan starte, og burde være interessert i en slik løsning, slår Kirsti Dale fast.