Hun sa at ferjeselskapet lager problemer for folk ved ikke å sette inn tilfredsstillende reservemateriell, verken under planlagte serviceperioder eller når det skjer plutselige hendelser – som nå med bilferja MF «Ullensvang».

- I praksis har det vært én og en kvart ferje i drift på sambandet Hareid-Sulesund i lang tid, i et samband som skal ha tre ferjer i drift. Det har skapt problemer for folk og næringsliv, sa Gjerde.

(saka held fram under)

Til Sunnmørsposten sier hun at det burde vært satt inn en ekstraferje. Hun mener at oppdragsgiveren, Møre og Romsdal fylkeskommune, må følge bedre med slik at kontraktene som er inngått med Norled og andre ferjeselskap blir etterlevd.

- Dette er veien til alle oss som bor i Hareid, Ulstein, Herøy og Sande. Folk må stå i kø og vente, enten de skal til og fra arbeid, skole eller barnehage. For ikke å snakke om alle bedriftene som må forholde seg til et så dårlig transporttilbud som det vi nå har hatt en periode, sier Gjerde.

Hun ser fram til at Fjord1 kommer inn som operatør med nye ferjer, men forlanger at Norled blir holdt i ørene fram til det skjer.