Holder foredrag i Ålesund

Tore Barstad forteller om livet på «Siem Pilot»

Fredag 2. juni kommer politioverbetjent Tore Barstad til Ålesund for å holde foredrag om sine opplevelser som styrkesjef på «Siem Pilot».

Til Sunnmørsposten Fredag 2. juni holder Tore Barstad foredrag om sine opplevelser som styrkesjef på «Siem Pilot». Det skjer i Sunnmørspostens auditorium i samarbeid med Bypatrioten. 

Nyheter

Ålesunderen var operativ leder med ansvar for den norske politistyrken som reddet tusenvis av flyktninger i Middelhavet.

Oppdraget gjorde uutslettelige inntrykk selv på den garvede politioverbetjenten.


Ålesunder «årets navn» i Dagbladet

Tore Barstad fra Ålesund kåret til «årets navn» i Dagbladet sammen med to andre styrkesjefer.

Det er blitt mindre medie- fokus på flyktningstrømmen i Middelhavet i det siste, men det kommer fortsatt jevnlige rapporter om havari og om flyktninger som blir tatt opp av havet.

– Jeg skulle gjerne ha reist ned igjen for å hjelpe til enda mer, men det er satt et tak på hvor mange turer hver enkelt kan ha. Det må jeg bare forholde meg til, sier Barstad.


Fikk «Årets navn»-pris

Ålesunder med å berge 16.000 mennesker

Besetningen om bord i den norske skipet Siem Pilot mottok onsdag prisen for «Årets navn» fra avisa Dagbladet.

Foredraget er en del av prosjektet «Ukeslutt», der Bypatrioten og Sunnmørsposten henter inn ressurspersoner som snakker om samfunnsaktuelle tema. Foredraget holdes i Sunnmørspostens auditorium i Røysegata mellom klokka 15 og 16.