Utnevnelsen gjelder fra 1. januar 2019. Nesvik tar over etter partifelle Lodve Solholm som Kongens mann i Møre og Romsdal.

– Her er det en Frp-politiker som avløser en annen. Kommer du til å gjøre ting annerledes enn din forgjenger?

– Jeg har kjent Lodve Solholm i mange år fra jeg kom inn i politikken. Han har gjort en fenomenal jobb. Jeg kommer til å ta kontakt med ham for råd og veiledning og tips. Fordi han også har lang erfaring som fylkesmann.

Danket ut to kvinner

Nesvik er utnevnt for en periode på seks år. I neste runde kan han igjen søke på stillingen som fylkesmann på lik linje med andre.

Han konkurrerte med to kvinner om stillingen: Adm.dir. Kirsti Slotsvik i Kystverket, og rådmann i Sykkylven, May Helen Molvær Grimstad.

– Jeg kjempet mot to likeverdige motstandere. Denne gangen ble det meg, sier Nesvik.

Han har til sammen 30 år bak seg i politikken. Unge Nesvik kom inn i kommunestyret i Ålesund i 1987. Ti år senere kom han inn på Stortinget og har vært der siden.

– Det ble ikke statsrådspost på deg?

– Som parlamentarisk leder fikk jeg den mest interessante jobben: Å lose alle departementene inn mot Stortinget.

Nesvik betegner dette som høydepunktet i sin politiske karriere: – Å sitte sentralt i regjeringsapparatet mot Stortinget og få gjennomføre en politikk vi har jobbet for i 40 år.

Omstillingsfase

– Som fylkesmann blir det slutt på partipolitiske markeringer?

– Det blir en omstillingsfase alle må igjennom enten det er en annen jobb i næringslivet eller hva det skulle være.

– Hva ser du mest fram til?

– Å få nye utfordringer. Gjøre noe annet. Jeg elsker politikken og kunne godt fortsatt. Men det kommer et tidspunkt der en vil søke andre og nye utfordringer og det er på mange måter det jeg gjør nå.

– Heretter blir det pendling mellom Ålesund og Molde?

– Det blir en fin tilvending å se familien litt mer. Det er greit med en gradvis tilnærming, sier Nesvik. Hjemme har han kone og to barn på snart 15 og 18 år.

– Det vanskeligste ved jobben i dag har vært å være borte fra familien, sier han.