En splitter ny taxfreebutikk i avgangshallen på Vigra sto klar til åpning i forrige uke.

– Dette er Avinors nye prosjekt med egendrevne butikker som nå blir lansert, sier butikksjef for Avinor på Ålesund lufthavn, Siv Gjerset.

Vigra er nå aleine om å ha en slik taxfreebutikk, og erfaringene herfra vil danne grunnlag for de andre flyplassene der planen for videre utrulling legges i august.

Fikk du med deg denne? Vigra kåra til vakreste innflyging

Lokalt tilsnitt

Butikken i avgangshallen på Vigra er totalt ombygd, og det er ryddet opp, og gjort mer brukervennlig. Men det viktigste for butikksjef Gjerset er at de nå kan begynne å tilby lokale varer i hyllene.

Ombygd Den nye taxfreebutikken har fått et helt nytt utseende.

– Allerede nå har vi fått på plass sjokolade fra Geiranger, øl fra Norddal og vin med etiketter fra Ålesund. Vi håper på å få på plass enda flere lokale ølmerker og andre merkevarer fra distriktet, sier Gjerset.

Butikkene er også profilert under merkenavnet «Tax Free Norway».

– Å få på plass norske merkevarer øker interessene fra utenlandske reisende, slik at de finner produkt som de ikke finner på alle andre flyplasser i verden, sier Gjerset.

God respons

Den nye butikken har fått god respons den første uka.

– I forhold til samme uke i fjor er det en klar økning i salget. Kundene har gitt inntrykk av at de liker den nye butikken, sier Gjerset.

Det er meninga at også taxfreebutikken i ankomsthallen skal gjennomgå samme forandring.

– Men det er fortsatt uvisst når det vil skje, sier Gjerset.

Hva skjer på Vigra nå? Se direktevideo fra flyplassen

Tørt i passkø

På flyplassen er man også i gang med andre forandringer. I forbindelse med ankomst utland bygges det et nytt område der folk kan stå tørt i passkø.

Passkø Driftssjef Bent Sjursen i Avinor foran det som skal bli det nye venteområdet for passkontroll.

– Vi er i ferd med å bygge overbygg utenfor ankomst. På grunn av skjerpet passkontroll oppstår det til tider kø når flere fly fra utlandet lander samtidig. For at folk skal slippe å bli våte når de venter, kommer nå dette bygget, sier driftssjef ved lufthavna, Bent Sjursen.