– Det er klart at det er litt mer utfordringer rundt rigging siden det er bussterminal og havn her, men alle instanser har vært veldig positive og konstruktive for å få dette til å fungere. Men da vi først var i gang med festivalen gikk alt bra. Etter årevis på St. Olavs Plass i Ålesund sentrum hadde festivalen vokst såpass at det var behov for å flytte.

Les også:

Slik er det å være frivillig på festival

Se stor bildeserie fra Ålesund Live

Så festival på balkongen

Noen som likte at festivalen var flytta var flere beboere i Keiser Wilhelms gate. De kunne nyte to dager med musikk og artister, fra stue og balkong. Det har vært snakk om at enkelte ikke var begeistret for å få festivalen på Sørsida, men ikke de vi snakket med.

– Det er lørdag og da må man godta at noen lager liv i byen, sier Heidi Andersen. Hun og mannen hadde fest for venner på balkongen, men påpekte at de hadde billetter også.

– Men været var såpass dårlig i dag at vi bestemte oss for å bli her og nyte Åge i stedet.

(saka fortsetter under)

Kritikken mot Momentium

Giskeødegård er glad for å høre at beboerne var fornøyde.

– Vi er selvsagt klar over at slike arrangementer kan påføre folk i sentrum en del mer bråk enn vanlig, men også her har vi møtt mye velvilje.

– Enkelte har kritisert Momentiums forhold til kommunen og mener dere møter litt for mye velvilje?

– Jeg har ikke så mye kommentarer til det. Vi forsøker å jobbe med positive ting og få til ting her i byen. Men det er selvsagt viktig at alle vi som driver på med slike ting i Ålesund snakker sammen.

Kommentar: «Ålesund kommune har gjort Momentium til klassens gullunge»

Kurt var helten

Fredag holdt været seg stort sett bra, med noen få drypp fra himmelen nå og da. For mange av de 3.000 som hadde kjøpt billetter var trekkplasteret helt klart Kurt Nilsen. Mens de norske artistene Egil Olsen og Unge Ferrari spilte for et fåtallig publikum var det fullt liv og trangt foran scena da Kurt Nilsen kom på.

Veronica Maggio, som fra scena mimret om da hun spilte på Jugendfest etter Alphaville, måtte dessverre se mange hundre forlate området mens hun spilte.

(saka fortsetter under)

Tre generasjoner

Lørdag kom med kraftig vind og til tider mye regn. Men som Mikhael Paskalev sa det etter å ha spilt.

– Dette er ikke dårlig vær, det er Ålesund.

Og etter at bysbarna Dyrisk og Mikhael Paskalev hadde spilt sine konserter proklamerte Åge Aleksandersen: – Vi gir vel f... i rægne!

Og det gjorde folk til gagns. Tre generasjoner, nesten samtlige av de 4.000 som kjøpte billett til lørdag, var med på hver note og sang med på alt.

Da den svenske storartisten Zara Larsson gikk på scena en halv time forsinket hadde regnet tiltatt i styrke, men den milde temperaturen gjorde at hun fikk det meste av folkemassen med på dans og allsang. Selv om også hun måtte se en god del forlate festivalområdet. Det var liten tvil om at det var Åge som var kveldens helt.

Les flere bysaker på vår Ålesund-side

Underskuddsprosjekt

Sikkerhetsmessig var det ingen store hendelser å rapportere om, verken for politi eller vaktmannskap.

– Det var noen vanlige småoppdrag, blant annet noen som måtte bortvises, men ingen alvorlige ting sier operasjonsleder John Bratland hos politiet i Møre og Romsdal.

– Blir det Ålesund Live i 2018, Giskeødegård?

– Det er en evaluering vi skal gjennom etter at festivalsesongen er over. Vi får se hvilken form den vil få. Det er en fin festival, og vi har Jugendfest for å finansiere både den og sommerfesten på Giske. For noe overskuddsprosjekt er Ålesund Live ikke!