Hovedmannen, en ålesunder i 50-åra, som var tiltalt for heleri av 386 tonn med fisk fikk redusert straffa fra fem og et halvt år i tingretten til fem år i lagmannsretten. Han ble også dømt til en inndragning av to millioner kroner.

Mannen som skal ha kjøpte fisken, en daglig leder i et fiskefirma i Ålesund, fikk fengsel i 2,5 år, mot tre år i tingretten, mens den tredje tiltalte, en tidligere ansatt hos Scanprod AS, fikk fengsel i ett år.

Han ble i tingretten dømt til 1,5 års fengsel.

Begge de to sistnevnte ble dømt til en inndragning av en million kroner hver.

Liten erstatning

- Mine klienter er skuffet over dommen, og vi vil nå sammen vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Scanprods bistandsadvokat Maria Kvalen.

Vurderer anke

- Samtidig er jo hans straff redusert, og det blir jo tatt i mot med takk. Men vi synes det er underlig at et brudd på matloven om merking av fisken han har kjøpt, skal være nok til å domfelle min klient fordi han skulle visst at fisken kunne stamme fra straffbare forhold, og vi vurderer nå en anke til Høyesterett over lovanvendelsen, sier Teigum.

Også den hovedtiltalte i saken vurderer en anke i saken, primært over lengden på straffen, samt erstatninga for de fem pallene. Han vil diskutere dette nøye med sin advokat Anders Svinø.