Ålesundsbedrift i Helsinki nå

Kan bli Europas beste studentbedrift

Europas beste studentbedrift skal kåres i kveld. Laget fra NTNU Ålesund melder at de har full kontroll.

Europamesterskap AgriMare Bio fra NTNU i Ålesund ble Norges beste studentbedrift 2017. I kveld kan de bli Europamestere. Fra venstre: Charlotte Thunes Hansen, Lene Stenseth, Emma Lovise Sunde, Krister Krogsæter og Erik Andresen.  Foto: Ungt Entreprenørskap Norge

Nyheter

I går startet Europamesterskapet blant studentbedrifter i Helsinki. AgriMare Bio SB fra NTNU Ålesund ble kåret til Norges beste studentbedrift tidligere i juni. Nå er de videre til EM, hvor de konkurrerer mot 19 andre lag fra 15 ulike land.

Nervøse i går

Bedriften hadde kun fire minutter på seg til å pitche ideen sin til det internasjonale dommerpanelet.

- I går var vi relativt nervøse. Engelsken er ei utfordring når vi prater om oppdrettsnæring. Det har vært utfordrende å få juryen til å forstå hva vi mener. Men det har gått veldig bra hittil, forsikrer Lene Stenseth, daglig leder i AgriMare Bio SB. Stenseth startet bedriften sammen med Emma Lovise Sunde, Charlotte Thunes Hansen, Krister Krogsæter og Erik Andresen.

Universitetsavisa forklarer at AgriMare Bio SB vil legge om kostholdet til oppdrettslaksen, slik at menneskene får mer mat på bordet. Det skal de gjøre ved å bytte ut deler at det vegetabilske fiskefôret med marine proteiner.

Full kontroll

I dag skal studentbedrifta igjennom ei utspørring av juryen. I tillegg skal de ha stand på et kjøpesenter for å fremme bedrifta til et finsk publikum. Her kan også juryen komme innom for å spørre spørsmål.

- Vi får vite hvem som vinner i kveld, under en veldig formell middag, sier Stenseth.

Stenseth forteller at medlemmene i studentbedrifta er utrolig rolig nå, noen timer før dommen. Det kommer av at de har god kontroll på det de presenterer,

- Dette kan vi!

Avgjørelsen om Europas beste studentbedrift blir offentliggjort i kveld.