Det er kommunerevisjonen som har jobbet med å avdekke og dokumentere forholdene - før sakene tas opp i kontrollutvalget, som er bystyrets eget kontrollorgan.

Konotrollutvalget vil nok få flere saker på sitt bord etter hvert som både revisjon, KOFA, Arbeidstilsyn og kommunen selv kommer med nye konklusjoner.

Likevel har verken kommunerevisjonen eller kontrollutvalget snakket direkte med virksomhetsleder Sigrun Jahren ved Vann, avløp og renovasjon.

Kommunerevisor Kjetil Bjørnsen er på ferie, men Sunnmørsposten har vært i kontakt med kommunerevisjonen i Ålesund og stilt spørsmål ved hvorfor de ikke har snakket med Sigrun Jahren. Revijsonen opplyser at de har fulgt vanlige prosedyrer i saka.

–Det er slik kommunerevisjonen jobber i denne type saker. Vi henter inn dokumenter og de tingene vi trenger, og når vi har noe ferdig sender vi det til rådmannen til høring. Så er det rådmannen selv som svarer for kommunen. Denne saka er sendt på høring etter vanlig praksis, slik kommunerevisjonen gjør med alt, får Sunnmørsposten opplyst fra kommunerevisjonen.

Torgrim B. Finnes, leder for kontrollutvalget, har følgende kommentar:

– Kontrollutvalget forholder seg til rådmann.

ALT OM BINGSA-SKANDALEN