På Molde lufthavn Årø koster det fram til 23. august 520 kroner for å parkere bilen i en uke og 905 kroner for to uker. Det er merkbart dyrere enn hos Ålesund lufthavn, Vigra. Deres billigste alternativ koster minst av de tre flyplassene. Der er minsteprisen 315 kroner for en uke og 565 kroner for to uker.

Én pris på Årø

Lufthavnsjef på Årø, John Offenberg, tror konkurranse ville endret prisene.

– Alle priser er jo markedsstyrte. Særlig inn mot fritidskundene pleier det å bli dragkamp med flere aktører, sier Offenberg.

– Vi merker lite misnøye med parkeringsprisene her hos oss. Det er viktig å merke seg at vi har de samme prisene på hele området nå om sommeren, i motsetning til de andre. Vi har samme pris som Vigra på plassene som er nærmest flyplassen, sier lufthavnsjefen.

Konkurranse

Oddvin Blindheim, som er leder for forretningsutvikling og administrasjon på Vigra, sier:

På Årø er det ikke noe alternativ til flyplassens parkering. En periode prøvde mange å sette bilene på parkeringa til Bunnpris Årø, men der blir de tauet vekk og regninga kommer på 2000 kroner.

Billig eller dyrt på Kvernberget

Parkeringa på Kvernberget er heller ikke konkurranseutsatt. De billigste plassene deres er rimeligere enn Årø sine, 400 kroner for en uke og 800 kroner for to uker på de billigste plassene. Er det fullt på disse rundt 50 plassene er deres tilbud til reisende det dyreste av alle tre. Her kan man risikere å måtte ut med godt over det dobbelte av hos Molde lufthavn for de dyreste plassene.

Bookingsystem

Offenberg sier Molde lufthavn Årø har planer om å gjøre om på prisene og betalingsmåten i løpet av høsten.

– Vi skal i gang med arbeidet med å innføre et bookingsystem for parkering, noe vi ikke har nå. Med det nye systemet vil parkeringen bli rimeligere om man bestiller tidlig, sier lufthavnsjefen.

Denne saken sto først på trykk hos RBnett.