– Akkurat nå må du ikke stille meg noen spørsmål. Dette er hellig, utbryter Steffen Leganger i det øyeblikket hytta kommer til syne på vannet. Sammen med arrangører av båtfestivalen, Geir Østensen og Alf Terje Farstad, står han på Dronning Sonjas plass for å få den beste utsikten over skuet. Sakte og kontrollert sleper «Kristian With» hytta innover i Brosundet og legger den til kai. To båtplasser og panoramautsikt kan hytta stille med.

Samarbeidsprosjekt

Leganger er daglig leder i InStordal AS, som i samarbeid med Marina Solutions har sjøsatt funkishytta.

– Marina Solutions tok kontakt med oss for et par måneder siden og foreslo ideen om å sette ei hytte på vannet. Jeg var selvfølgelig med, og etter det har det bare ballet på seg, sier Leganger, som opplyser at mellom 40 og 50 personer har vært i sving for å få alt på plass.

Konkurranse

Hytta, som er femten ganger fem meter i areal, skal ligge i Brosundet under hele båtfestivalen og være åpen for visning. I tillegg arrangerer InStordal og Marina Solution en konkurranse der vinnerne får tilbringe en kveld i hytta i Brosundet, samt mat, gratisbilletter til båtfestivalen og flere andre småpremier.

– Facebookposten om konkurransen har fått 58.000 visninger og over 900 delinger på tre døgn. Det har vært en enorm interesse, forteller Leganger, som har stor tro på at flytende hytte blir en ny trend. Eller, en ny trend i Norge.

– Dette er ikke noe nytt. I utlandet har det vært populært lenge, men vi henger litt etter i Norge. Men nå tror jeg vi også her får øynene opp for det nye konseptet, sier han. Det er InStordal som har stått for hytta, mens Marina Solutions har hatt ansvaret for den robuste flytebrygga i betong som hytta hviler på. Mandag formiddag ble hytta sjøsatt på Strandkaia før den ble slept av «Kristian With» til Brosundet.