Redningsmannskaper ble firt ned til bunnen av den 200 meter høge fossen i Norddal kommune, hvor det ble antatt at den savnede kunne befinne seg.

– Mannen ble funnet ved kulpen og vi har ikke grunn til å tro at det er noen andre enn den savnede, forteller operasjonsleder Per Åge Ferstad hos politiet i Ålesund til smp.no ved 13.45-tida.

Den døde er ikke formelt identifisert, men pårørende til den utenlandske turisten er varslet om funnet.

Rundt kl. 17.30 mandag kveld opplyser politiet at den avdøde er nå hentet og fraktet ut. Det er ingen andre som er meldt savnet i området.

Ble observert

Vitner fortalte søndag til politiet at mannen skled og forsvant av syne ved toppen av den rundt 200 meter høge Muldalsfossen.

Søndag ble redningshelikopter og droner satt inn i forsøket på å lokalisere mannen, men letemannskapene måtte søndag gi opp uten å ha funnet ham.

Krevende operasjon

Politiet hadde lite håp om å finne den savnede i live da søket ble startet opp igjen mandag.

I en krevende operasjon tok mannskap fra Sunnmøre alpine redningsgruppe seg ned til en kulp ved bunnen av det høge fossefallet, hvor mannen ble funnet. Også mannskap fra Røde Kors sin vannredningsgruppe og lokalt brannvesen deltok i aksjonen.

Ved 14-tida mandag jobbet mannskap på stedet slik at den avdøde kunne blir brakt ut fra området med helikopter.

Turistforeningen: – Skal gå fint å gå alene (for abonnenter)

For tidlig

Joachim Olsvik er politiets innsatsleder på stedet. Foto: Marius Simensen

Joachim Olsvik er politiets innsatsleder på stedet. Han sier det er for tidlig å si hva som var årsaken til at mannen falt, og at de pårørende nå blir ivaretatt av fagfolk

Det ble ikke leitet natt til mandag. Årsaken er at forholdene var for krevende.

Olsvik ønsker å gi en takk til redningsmannskapene som har arbeidet frivillig i en svært krevende situasjon.

– Dette hadde aldri gått uten det frivillige redningsmannskapet.

Smp.no følger saka

Det var Sunnmøre alpine redningsgruppe som klatret ned i fossen. Også sivilforsvaret, lokalt brannvesen og Røde Kors sin vannredningsgruppe har deltatt i arbeidet. Foto: Tarjei Engeset Ofstad
Den avdøde blir hentet av Sea King redningshelikopter for han blir fraktet ut av området. Foto: Line Helgesen