Fylkesleder og førstekandidat på stortingsvalglista Øyvind Årdal fra Stranda, mener KrF er blitt for utydelig på de kristne grunnverdiene og støtter Frps Sylvi Listhaug strenge innvandringspolitikk. Denne miksen skal skaffe partiet konservative kristne velgere på bekostning av blant andre KrF.

– Vi er et parti som ønsker å ta vare på de kristne grunnverdiene som er fundamentet i vår kulturarv. Vi sier klart nei til abortloven og til at homofile skal få gifte seg. Vi er mot EU og vi støtter en restriktiv innvandringspolitikk, sier Årdal.

– Hvor skal dere hente stemmer fra?

– Vår filosofi er at de som er enige med oss i disse sakene bør stemme på oss.

– Men kan ikke de stemmene bli bortkastet. Dere har neppe sjanse til plass på Stortinget?

– Vi blir ofte møtt med dette. Forutsetning for et demokrati er at folk stemmer etter den overbevisningen de har, ikke ut fra taktiske hensyn.

Sunnmørsstemmer

– Steinar Reiten som er toppkandidat for KrF kommer fra Nordmøre. Øker det muligheten for dere å hente stemmer fra kristne på Sunnmøre?

– Det kan godt være. Reiten er en bra mann, men en stemme til han er en stemme til KrFs partiprogram. Og vi er et alternativ som er mye tydeligere enn KrF på de kristne verdiene.

– Frps listetopp Sylvi Listhaug henter vel også stemmer i det samme farvatnet?

– Jeg personlig har sans for Listhaug og hennes innvandringspolitiske linje og at hun står for de kristne verdiene. Men det er andre deler av Frps program jeg ikke støtter, sier Årdal.

Partiet fikk mellom 1500 og 1600 stemmer i fylket ved valget i 2013. Det utgjorde 1,1 prosent av stemmene ved valget. De var dermed milevidt unna et fast mandat fra fylket.

(saka fortsetter under bildet)

Trist og leit

KrFs Steinar Reiten ber folk tenke seg nøye om før de gir en stemme til De Kristne.

– Jeg vil minne om at det kan bli små marginer under valget og at velgerne som ønsker et ansvarlig sentrumsparti som løfter de kristne verdiene, husker det når de stemmer, sier Reiten.

Han karakteriserer det som leit at De Kristne gjør det til et poeng at KrF ikke står opp for kristne verdier.

– Det er trist, og en type retorikk jeg ikke vil gå inn på, sier Reiten, som i disse dager driver og framsnakker politiske motstandere på Facebook.