Flere tiltak skal gjøres for å bedre sikkerheten ved Ålesund rutebilstasjon og Storneskaia.

Fredag ettermiddag begynte havnevesenet jobben med å flytte sperresteiner for å lage bedre plass og bredere kjørebane mellom Terminalen og Tollbua.

- Vi har fått en hel liste med krav for å bedre sikkerheten i området. Et av dem gikk på å justere den nye muren som er satt opp, sier Gunnar Leira, avdelingsleder i Ålesund kommunale eiendom.

Dersom situasjonen ikke bedrer seg kan et lavt gjerde være en løsning.

Ny skilting av gammelt vedtak

- I tillegg har vi skiltet med "innkjøring forbudt" vestover ved gangfeltet. Dette er et 30 år gammelt vedtak, sier Leira.

Gangfeltet skal både skiltes og males på nytt. På den måten kan det bøtelegges ved feilparkering. Hele kaia fra Terminalens nordvestre hjørne til sørøstre på Rutebilstasjonen er nå soneparkering.

Det betyr i praksis at parkering utenom merkede plasser vil bli bøtelagt.

- Tydligere for folk

- Salgsvogner og telt er flyttet vestover og bort fra gangfeltet. Det er mulig at det blir flyttet enda mer. Vi har i alt prøvd å gjøre ting tydligere med å merke bedre, alt fra venteplasser for rutebusser til definering av kjørebaner, forteller Leira.

Dette skjer i samråd med fylkets samferdselsavdeling.

Kvinne påkjørt av buss

Mandag ettermiddag skjedde det en påkjørsel i nettopp dette området, da en buss kjørte på en kvinne i 40-årene. Ifølge politiet skjedde dette like før klokken 17.15, da rutebussen skulle til å kjøre inn i ett av holdeplass-sporene ved rutebilstasjonen.

– Bussen hadde veldig lav hastighet, og kvinnen pådro seg skrubbsår. Hun er hjemmehørende i Ålesund. Etter å ha blitt sjekket av helsepersonell, ble hun dimittert på stedet, forteller operasjonsleder Per Åge Ferstad ved Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet vurderte det til ikke å være grunnlag for noe førerkortbeslag.