– Alt er i dårlig stand, men nå skal det bli nytt og i topp stand, forteller Einar Løkken, prosjektleder i Ålesund kommunes avdeling for vann, avløp og renovasjon (VAR).

For en måned siden kollapset ei avløpsledning slik at kommunen måtte grave i vegen.

Stort prosjekt

Nå har kommunen med hjelp av sine innleide folk starta siste del av den lenge planlagte jobben med å skifte ut gamle og utrangert vann- og avløpsledninger langs Skarbøvikgata.

– Det er et stort prosjekt som går fra kysset ved Sjøvegen, videre forbi Osane og til toppen av bakken i Kaptein Linges veg, forteller Løkken.

Arbeidet koster 14 millioner kroner, og inkluderer nytt fortau langs Skarbøvikgata.

Dette blir tilsvarende det som allerede er kommet på plass lenger nord i gata, der kommunen ganske nylig har holdt på med tilsvarende gravearbeid.

En mur langs deler av fortauet må også skiftes ut, og trolig vil kraftselskapet også benytte gravearbeidet til utbedringer av sitt ledningsnett.

Holder på ut november

Ifølge Løkken skal arbeidet som nå holder på vare til ut november. Ifølge planen, da.

Biltrafikken i Skarbøvikgata vil fortsatt ha to kjørefelt i hele anleggsperioden, og det lages til alternativ gangveg.

Fartsgrensen på strekningen blir midlertidig nedsatt fra 50 til 30 km/t.

I Kaptein Linges veg er det planen å også utvide vegbana, lage nye fortau og to nye busslommer.

– Denne utbedringen har kommunen ikke midler til å gjennomføre i år, så det vil trolig bli tatt først neste år eller noe, sier Løkken.

Nå konsentrerer kommunen seg først om å skifte ut vann- og avløpsledninger som er i kritisk dårlig stand.

Kommunen bruker 14 millioner kroner på utbedringen av vann- og avløpsnettet. Også andre mindre utbedringer blir gjort langsmed gravearbeidet. Foto: Lars Inge Skrede