Familien har sendt epost med takkemelding til Norddal kommune, politiet og til fleire andre der dei lovprisar innsatsen som blei gjort i etterkant av det fatale uhellet på toppen av Muldalsfossen 9. juli.

Ikkje minst lovprisar dei omsorga som bygdefolket viste dei i sorga.

Fall utfor fossen

Det var søndag 9. juli at ein tysk mannleg turist i 60-åra sklei utanfor stien like ved brua på toppen av fossen. Mannen var ifølgje med fleire andre, og dei såg han forsvann ut av syne på kanten av fossen.

Les også:

Søker etter at mann skled ved toppen fossen

Søker 190 meter under fallpunktet etter antatt død turist

Funnet omkommet - brakt ut fra fjellet

Dagen etter blei mannen funnen i ein kulp ved botnen av den 180 meter høge fossen. I redningsaksjonen etter at alarmen gjekk deltok Røde Kors, alpin redningsgruppe, politi og frivillige. Klatrarar undersøkte sidene ned langs fossen, og det blei også brukt dronar i søket.

Det blei bestemt at tilhøva var så vanskelege at berre profesjonelle fekk ta del i sjølve søket, men av takke-eposten frå den tyske familien kan vi lese at bygdefolket tok vare på familien på ein framifrå måte på anna vis.

Tusen hjertelig takk

«Tusen hjertelig takk, spesielt for kaffen som varmet oss i disse tunge timer», skriv familien mellom anna i eposten som altså er sendt til fleire offisielle instansar.

Familien skriv dette, i takke-eposten: «Til det gode folket fra Norddal. Døden hans kom så plutselig. Så uventet. Så grusom. Han forsvant i dypet. Ikke til å finne, ikke til å nå. To dager fylt med usikkerhet. To dager fylt med frykt. Vi var fortvilet og hjelpeløs. Så kom menneskene fra Norddal, som bare var der, til stede for oss. Norddal Kommune, Ålesunds politi, Sunnmøre Norske alpine redningsgruppe, Eidsdal og Norddal Røde Kors, sivilforsvaret i Ålesund, luftambulansen, legene og mange flere. Dessverre kjenner vi ikke deres navn. Bare navnene til de som var oss fysisk nærmest; Sissel, Ola og Geir. Vi opplevde enorm aktelse, respekt og omsorg fra hele kommunen. Uten å være påtrengende, lot de oss sørge i ro og fred, likevel oppfylte alle våre ønsker. Vi er uendelig takknemlige og ønsker å takke en gang til all som har hjulpet oss, alle som har trøstet oss, alle som behandlet oss med respekt. Tusen hjertelig takk, spesiell for kaffen som varmet oss i disse tunge timer. Alle dere kommer til å forbli evig i våre minner.»

Familien takkar Norddal for å støtte dei i tunge tider. Foto: Tarjei Engeset Ofstad