Fjordlaks blir Hofseth Aqua

Fiskeriselskap i Ålesund skifter navn etter oppkjøp og satser sterkere på foredling.

Endrer navn: Roger Hofseth  Foto: Nikolas Birkevold Farstad

Nyheter

Fjordlaks Aqua endrer navn til Hofseth Aqua. Det melder eier Hofseth International AS i en pressemelding tirsdag. Hofseth International kjøpte sommeren 2016 Fjordlaks Aqua sammens med japanske investorer.

– Fra tidligere å ha eksportert ubearbeidet fisk, satser selskapet nå sterkt på å videreforedle fisken gjennom systemet i Hofseth International, sier konsernsjef Roger Hofseth.


Hofseth kvitt gjelda - klar for utvidelse

Alt ligger til rette for utvidelse av produksjonen etter at Hofseth Biocare er kvitt gjeld og har fått friske penger på plass.

 

Skaper laksegigant med base i Ålesund

Med kjøpet av Fjordlaks Aqua blir Hofseth International ørretoppdrettere. Fra før er de en av de største innen videreforedling av laks.


Hofseth Aqua er et helintegrert oppdrettsselskap med syv matfiskkonsesjoner, egen settefiskproduksjon, fem sjølokaliteter og eget slakteri og produserer 10-12.000 tonn med ørret per år.

– Vi har igangsatt et betydelig investeringsprogram som blant annet inkluderer bygging av egen brønnbåt og bygging av nytt smoltanlegg. Vår konsernstrategi er å holde mest mulig av verdiskapningen innen oppdrett i Norge, sier Hofseth.

'

Fjordlaks Aqua satsar i Tafjord:

Ålesund-firma fekk storkontrakt på smoltanlegg

Fjordlaks Aqua valte Artec Aqua i Ålesund til å levere storsatsinga på nytt smoltanlegg i Tafjord.

Vard bygger brønnbåt for Fjordlaks

Fjordlaks Aqua har lagt inn bestilling på bygging av en brønnbåt som skal utrustes ved Aukra-verftet til Vard.