Range Rovers Velar og Jaguar F-Type:

Luksusbiler lanseres i Ålesund

Både Ålesund og Molde har blitt valgt ut som lanseringssteder for Range Rovers nye luksus-SUV Velar og Jaguar F-type.
Nyheter

Lansering av en spektakulær bil krever spektakulære omgivelser. Derfor er det i disse dager mulig å møte på nye Range Rover Velar på Sunnmøre.

- Folkene fra Land Rover som steller med slike lanseringer har vel funnet ut at bilen passer spesielt godt i de omgivelsene vi finner i denne delen av Norge, sier Jacob Moer Aanonsen, som er pressesjef for Land Rover i Norge til motor.no.

Han beskriver Velar blir en viktig bil for Range Rover og lover både svært bra design og kjørekomfort. Velar er den fjerde modellen i Range Rover-serien.

Journalister fra hele verden

I forbindelse med lanseringen flys journalister fra hele verden til Møre og Romsdal inn for å prøvekjøre den nye satsningen til Range Rover. Bilene har vært på Sunnmøre i et par uker allerede.

- Selv om vi ikke har noe med opplegget å gjøre, synes vi der et spennende at en slik lansering legges til Norge. Den starter med britiske journalister denne uken og deretter går det slag i slag i fire-fem uker med journalister fra hele verden, kan Aanonsen fortelle.

God reklame

Så mange journalister på samme sted betyr god reklame for Norge og Sunnmøre.

Aanonsen forventer at de første sakene kommer på trykk i britiske medier allerede om noen få dager.

Minst 900.000

Bilen, som har en størrelse midt mellom de to tidligere modellene Evoque og Sport, vil koste fra 900.000 kroner og byr på firehjulstrekk, automatgir og 180 hesters dieselmotor som standard.

- Men den kan leveres med mange ulike motoralternativer, forteller Aftersales Manager Hans-Ole Sommerstad.

24. august vil bilen være for salg i Norge, hvor prislappen vil ligge på godt over en million grunnet større motorer.

Jaguar

Også Jaguar sin nye sportsbil F-Type skal prøvekjøres i Ålesund mens journalistene er på besøk.