Tidligere i år kjøpte foreninga Suppebilen i Ålesund den gamle Langevågsbåten, Parat III for 750 000 kroner. Privatpersoner og bedrifter kan være med å spleise i et ønsket beløp, slik at vanlige folk, så vel som tidligere sjøfolk, kan møtes for en tur til sjøs og for å vedlikeholde båten. Men nå står prosjektet fast, for det mangler penger.

– Det går litt treigt, det gjør det. Vi mangler cirka halve summen for å få det i boks, sier Karl Johan «Kalle» Skårbrevik, mannen bak Suppebilen i Korsatunnellen.

Hjelp til finansiering

En privatperson hjalp til med å finansiere båten midlertidig, men hittil har ikke Suppebilen fått inn nok sponsorer.

– Nå må vi begynne å betale tilbake til vedkommende som hjalp oss. Vi har allerede begynt å pusse på båten, og folk har blitt engasjert. Det er et veldig bra prosjekt. Men nå står vi litt fast, for vi kan ikke gjøre så mye før vi får inn flere midler, forklarer Skårbrevik.

Samlingspunktet

Ideen bak Suppebilen er å være et samlingspunkt hvor folk kan møtes.

– Vi oppdaget at veldig mange av dem som kommer til Suppebilen er tidligere sjøfolk og fiskere. De har kanskje ikke en båt å gå til lengre. Da kom ideen om å kjøpe Langevågsbåten, forteller «Kalle» Skårbrevik.

Suppebilen Det er initiativtakeren bak suppebilen, Karl Johan Skårbrevik, som har dratt i gang båtprosjektet. Foto: Staale Wattø

Fellesskapet

Tilbudet om en «båt for alle» kan bidra til å øke fellesskapsfølelsen i Ålesund.

– Veldig mange av sjøfolkene har vært mye ute på havet og ikke prioritert å etablert familie. Derfor er ikke nettverket så stort, og det å møtes å jobbe sammen kan være meningsfylt.

Nå ligger den tidligere Langevågsbåten, Parat III, i Brosundet nedenfor Dronning Sonjas Plass.

– Etter planen skal vi ha åpen båt to ganger i uka, hvor folk kan komme å jobbe med vedlikehold, og å være sosiale. Fellesskap er veldig viktig. Det å være aleine å ikke ha noe å gå til, det er veldig tomt, forteller Skårbrevik.

For alle

I sommer er målet å gjøre unna alt det utvendige på båten. Slik at de kan begynne å ta fatt på interiøret til høsten.

«Kalle» presiserer at sjøfolkene ofte har mye erfaring som de kan lære bort til andre, derfor er tilbudet også for andre folk, uansett sjøerfaring eller ei.

Det er initiativtakeren bak suppebilen, Karl Johan Skårbrevik, som har dratt i gang båtprosjektet. Foto: Staale Wattø