Ulstein verft er på listen over om lag 100 prioriterte verft i landet som følges opp av miljømyndighetene når det gjelder forurenset sjøbunn.

Det er laget en tiltaksplan for et område på ca. 550 kvadratmeter øst for dokken, hvor det blir anbefalt masseutskifting. Volumet som må skiftes ut er om lag 650 kubikk, eller 1200 tonn, masse.

– Fylkesmannen mener Ulstein verft AS er ansvarlig for å utføre tiltak mot forurensningen i området. Vår vurdering har tatt utgangspunkt i at virksomheten i flere år har drevet aktiviteter med potensial for forurensning på verftet, står det i en fersk rapport.

Fare for spredning

Multiconsult hadde prøvetaking i et område i 2012. Analysene viste tungmetaller og oljeforbindelser med for høye verdier.

– Vi mener at massene i dette området utgjør en uakseptabel risiko for spredning slik de ligger i dag, skriver miljøverndirektør Linda Aaram i et brev.

Aaram ber Ulstein verft fikse opp i tråd med forslag fra Multiconsult. Fylkesmannen mener det bør vurderes fast dekke etter sanering, slik at området blir lettere å rengjøre etter forurensende aktiviteter.

Den forurensede massen må graves opp og leveres til godkjent mottak, påpeker Fylkesmannen.