– Men det er ikke bare båtfolket som er velkommen. Selv om vi har ei stor gjestebrygge, så ønsker vi også alle andre velkommen til god mat i ei koselig atmosfære, sier May-Britt Husby.

Nylig tok hun over det som tidligere har vært kjent som «Rorbua» i Vegsundet og i løpet av seks uker har stedet fått en solid oppussing og utearealet er utvidet.

Historisk

Det nye spisestedet har fått navnet «Kilden brygge» siden det ligger rett ved Olavskilden i Vegsundet.

Historien forteller at Hellig Olav var jaget av en bondehær og ankret opp her med åtte båter. Han var blitt truffet av ei pil i skuldra. Men etter å ha drukket av kilden som lå her, følte han seg frisk. Etter det var kilden lenge kjent for sine legende egenskaper. Men da den nye Vegsundbrua ble bygget, gjorde sprengningsarbeider at kilden forsvant.

– Nå håper vi igjen at folk skal føle seg bedre etter å ha vært her, sier Husby.

Saken fortsetter undet bildet

Brygge Med 70 spiseplasser i sola og gjestebrygge håper «Kilden brygge» å lokke til seg mange gjester. Foto: Stig Vågnes

Ikke mistet lysten

Hun tar med seg kokker fra sin tidligere restaurant «Lyst» og lover gode smaksopplevelser.

– De som har spist på Lyst vil kjenne igjen signaturen på maten. Vi har åpent både på dag- og kveldstid. Vi serverer lunsj, à la carte og middag. I helgene blir det også musikk slik at folk kan svinge seg litt ved en bar med alle rettigheter.

Førstkommende helg blir det pangåpning med trubadur og tedans.

– Det ble arrangert tedans i Ålesund for mange år siden. Jeg husker det var et populært tilbud, så vi ønsker å prøve det her lørdag ettermiddag, sier hun dagen før åpning.

God plass

Etter oppussingen er det plass til godt over 200 gjester,

– Vi har allerede fått booking på bryllupsfeiring og har kapasitet til flere private arrangementer. Vi ønsker også å inngå samarbeid med reiselivsaktører, siden beliggenheten er perfekt i forhold til båtleia som forbinder Ålesund og Storfjorden.

Det nye spisestedet vil ha 5–6 årsverk.

– Det er spennende å prøve noe nytt, men vi kunne ikke la sjansen til å leie dette stedet gå fra oss. Men en forutsetning var at vi fikk drive det selv på våre premisser. Da har jeg tro på at folk vil oppdage oss og komme tilbake etter gode smaksopplevelser og hyggelig atmosfære.

– Det skal bli deilig å komme i gang. Mye utstyr og varer kom i siste liten, så det har vært litt hektisk, ler hun.

Men onsdag er det «hjertelig velkommen» med et rolig smil.

Kilden brygge ligger like ved Vegsundbrua mellom Ålesund og Sula kommuner. Foto: Stig Vågnes
De nye driverne har fått bygget en ny terrasse ved sjøen. Foto: Stig Vågnes
May-Britt Husby i baren på nye Kilden brygge. Foto: Stig Vågnes