Undersøkelsen ble lansert i midten av juli.

– De siste tallene vi har tilgjengelig nå, viser at 600 har svart i Giske kommune, mens tallet for Ålesund er 150. Giske har svart over forventning, men vi hadde håpet på minst 500 svar fra Ålesund også, sier Inge Rønstad, rådgiver ved samferdselssavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Reisevaneundersøkelsen varer til 14. august. Ønsker man å påvirke busstilbudet, bør man ta seg tid til å svare der.

– De må kjenne sin besøkelsestid. Når de nå først har mulighet så må de benytte den. Det er ikke ofte mannen i gata får komme med direkte innspill i så organiserte former, sier Rønstad.

Han sier at de forventer at det er de unge som har vært mest aktive til nå, men at de

Inge Rønstad, rådgiver i fylkeskommunen. Foto: MR Fylkeskommune

også har et mål om at andre melder seg på.

– Det er de som ikke tar buss i dag som vi hovedsakelig ønsker å komme i kontakt med. Vi vil vite hva som skal til for at de skal begynne å ta bussen. Særlig arbeidsreisende er interessante, sier rådgiveren.

Les også: Vil vite hvordan du bruker busstilbudet

Ønsker flere kvartersavganger

Rønstad tar forbehold om hva politikerene vil bestemme, men forklarer hva han ser som mulige satsingsområder i Ålesund og Giske nå.

– I Ålesund er det spesielt Emblem og Hessa vi har lyst å satse på. Det har vært stor vekst på Hessa siste åra, og vi ser Emblem som et område som vil ha stor vekst framover.

Satsingen kan gjøres ved å utvide områdene som har avganger hvert 15. minutt både østover og vestover i kommunen.

– Vi vil ha et større  kvartersområde. De som bor mellom Ålesund og Moa har allerede et bra tilbud i dag, sier Rønstad.

Korrespondanse i Giske

– Vi ser spesielt på å få bussene fra Ålesund, Godøya, Giske, Valderøya og Vigra til Ytterland samtidig. Det er noe vi forsøker å justere på. Folk skal slippe mye ventetid ved bussbytte. Hovedpoenget til reisende er den totale reisetida, hvor lang tid man bruker fra A til B. Folk vil ikke så å vente en halvtimes tid på bussen midtveis.