Mora som satt fem måneder i kirkeasyl:

Reagerer på involvering fra biskop og politimester: – Det oppleves som et overgrep

Tre dager før dattera ble hentet ut av Spjelkavik kirke med tvang, deltok biskop Ingeborg Midttømme og politimester Ingar Bøen på et møte om asylet i Spjelkavik kirke. Siden har begge uttalt seg om kirkeasylet. Nå svarer mor.

Tre barn \– Jeg sitter igjen med spørsmål om hva som er vitsen med kirkeasyl i dagens samfunn da det åpenbart ikke gir asyl og trygghet som jeg hadde håpet på for dattera vår – i alle fall inntil absolutt alle rettsinstanser var utprøvd, noe de i realiteten ikke var, uttaler mora som siste året har fått sine tre barn utlevert til Spania.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

– Jeg har aldri møtt verken biskop Midttømme eller politimester Bøen. De har ingen oppfattelse av meg eller dattera mi på et personlig nivå – eller relasjonen mellom henne og meg. Det er meget kritikkverdig at de kan uttale seg om oss og saka på måten som er gjort, sier hun.