Skodje-gutten dundra en volley noen meter utenfor etter 10 minutter, men det var bare et forvarsel fra den tidligere Hødd-spilleren, på hva de 402 tilskuerene skulle få servert.

Et frispark fra Emil Dahle ble slått inn på 7 meter, der den vesle rødtoppen lå vannrett i luftrommet og piska ballen knallhardt i nota med høyrefoten.

Et klokkerent treff av et brassespark, en ellevill scoring for alle årskavalkader - uansett liga.

– Jeg så ikke hvor målet sto, men det er en fantastisk følelse når du kjenner treffet på ballen er så perfekt, sier Sondre Beite.

Praktskåringen gjorde at Brattvåg åpnet en luke på 4 poeng i tabellteten til nettopp Lysekloster.

Noe heldig

Brattvåg var klart best før pause, og kunne fint ha leda 2-0. Emil Dahle hadde alle sjansers mor alene mot Lysekloster-keeperen på et perfekt innlegg fra Sondre Beite. Keeper leverte en solid dobbel-redning, og dermed ble det med Beites scoring før pause.

Etter pause sluttet Brattvåg å spille ball, og overlot i stedet initiativet til Lysekloster. Brattvåg var heldige som ikke fikk en i sekken de siste 45 minutta.

– Vi blir veldig engstelige for å miste det vi har i pausa, og slik er psykologien i fotball. Før pause er vi veldig gode, sier Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft.

Viktig Vika-seier

Spjelkavik sikra seg alle tre poenga fem minutter på overtid borte mot Fjøra.

Roald Runde ga Frode Fager-mos mannskap ledelsen før Fjøra utligna. Stian Sunde sendte gjestene foran etter halve timen spilt, men hjemmelaget utlignet rett etter pause til 2-2.

Lars Austnes fikk direkte rødt kort 20 minutter før full tid, men fem minutter på overtid stussa Benjamin Skulstad inn vinnermålet.