Torsdag fortalte en innringer via åpen linje, om en tur til Volsdalsberga med hunden hun passet. Da de plukket lyng, oppdaget hundepasseren haugevis med dopapir og ekskrementer, og måtte vaske en illeluktende hund etter turen. Fredag tok Sunnmørsposten turen til Volsdalsberga for å høre om andre har opplevd det samme. Mange var ikkje kjent med problemet, mens andre hadde hørt om det. De færreste hadde egne erfaringer.

Unngår visse områder

– Det var mest før, da folk bodde i biler på parkeringa og nedenfor høyblokka, mener Julie og legger til at hun og sønnen tar turen til Volsdalsberga nesten hver dag. Sunnmørsposten har tidligere skrevet flere saker hvor folk har vært fortvilet over søppel og at naturen blir brukt som toalett på Volsdalsberga. Dette har vært i forbindelse med leirer i området ved høyblokka, og en gruppe som bosatte seg i biler på parkeringsplassen.

– Vi unngår områdene hvor det har vært et kjent problem. Det er jo ikke langs stien, men inne i skogen det har vært mest aktuelt, sier hun og understreker at det absolutt ikke er et problemer de opplever masse av i nyere tid.