Filmet farlig forbikjøring:

Sekunder fra å treffe møtende trafikk: –Totalt unødvendig kjøring

– Dette var nære på, sier bilføreren som fanget denne forbikjøringa på film fredag.

Her kjører føreren av leiebilen forbi i 80-sona med møtende trafikk imot. – Dette var nære på, sier føreren som filmet hendelsen med dashbordkamera.

Nyheter

Forbikjøringen skjedde i 80-sona mellom Lesjaverk og Lesjaskog mot Bjorli fredag ettermiddag, like ved avkjøringa til Aaheim camping, forteller mannen som filmet forbikjøringa med dashbordkameraet sitt.

Han ønsker ikke navnet sitt i avisa, men valgte likevel å sende inn videoen «til skrekk og advarsel».

- Jeg så i speila at den sorte bilen kom ganske fort og ble liggende bak oss, men trodde virkelig ikke den skulle kjøre forbi på dette stedet. Så kom den plutselig forbi, veldig overraskende. Vi måtte bare bremse og slippe forbi, samtidig som det kom møtende bil. Vi var ikke forberedt på at han skulle kjøre forbi der, sier føreren.

Politiet om manglande fartsmåling: – Kan bli laserkontrollar

– Det kan bli gjennomført laserkontrollar i Eiksundtunnelen, seier lensmann Guttorm Hagen, som er einingsleiar for politiet på Søre Sunnmøre.


I videoen ser man bilen kjøre forbi på en strekning med møtende trafikk, og smette inn. Foran kjører en campingbil, og føreren som filmet hendelsen kjørte bil med campingvogn.

- Jeg har unger i huset og vil ikke bruke så stygge ord, men dette var totalt unødvendig. Det har ingen hensikt å ta slike unødige sjanser, sier han til Smp.no om kjøringen.

- Vi ser litt for mye på vegene, men dette var det mest ekstreme på turen hjem fra ferie.

Han håper at videoen kan få flere til å ta det litt mer med ro i trafikken.

- Forkastelig


Antall dødsulykker halvert på norske veier i sommer

Så langt i sommer har 20 personer mistet livet på norske veier. Det er en halvering av dødsulykker sammenlignet med i fjor.

Distriktsleder i Trygg Trafikk Møre og Romsdal, Erik Hartmann, har sett videoen. Hans første reaksjon er at dette er en skummel og farlig forbikjøring.

13 personer involvert i trafikkulykke i Telemark

To barn og en voksen er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke i Telemark. Tre biler og til sammen 13 personer var involvert i ulykken. 

- Slike forbikjøringer kan føre til alvorlige ulykker. Hadde noen vært litt uoppmerksom kunne dette ha ført til en dødsulykke. Alle kunne ha blitt involvert i en potensiell alvorlig ulykke, sier han om situasjonen på videoen.

Han synes slik type kjøring er forkastlig. Likevel påpeker han at det blir færre slike situasjoner i trafikken.

- Vi ser at flere slike videoer dukker opp fordi mange har kamera på dashbordet. Det er positivt fordi det blir en form for bevisførelse når slike epiosder blir dokumentert, sier han.

Hartmann tror at slike kameraer gjør at folk kjører mer forsiktig i trafikken. Ellers råder han folk på vei hjem fra ferie om å ta med ro i trafikken.

- Vær tålmodig, er hans klare råd.

I løpet av de første sju månedene i år har i alt 58 mennesker mistet livet i trafikken, viser foreløpige tall fra Trygg Trafikk. I juli omkom ni personer på veiene. Mot et gjennomsnitt på 17 omkomne de siste fem foregående årene.