- LO-topp fra Ålesund får sponset luksusbolig i Oslo

Lederen for de postansattes fagforbund Postkom får sponset en leilighet til 10,4 millioner kroner i et av Oslos dyreste strøk, skriver Klassekampen.

Postkom kjøpte i 2016 ei leilighet til over 10 millioner kroner som forbundsleder Odd Christian Øverland (innfelt) disponerer sammen med sin kone.  Foto: NTB/Scanpix/smp.no

Nyheter

– Det skaper en avstand mellom oss vanlige medlemmer og ledelsen som er særdeles uheldig. Spesielt i slike tider vi går inn i, med store endringer og mange jobber som forsvinner, sier Hans Anton Stenersen, distriktstillitsvalgt i Nord-Norge krets av Postkom, LO-forbundet for postansatte, til Klassekampen.

Han er kritisk til at hans eget forbund har valgt å kjøpe en leilighet til 10,4 millioner kroner i ett av Oslos dyreste strøk, Sørenga, som stilles til rådighet for forbundets leder, Odd Christian Øverland.

Leiligheten på Sørenga ble kjøpt inn i januar 2016, og Øverland flyttet inn i februar samme år, sammen med sin kone, oppgir nettavisa Fri Fagbevegelse.

Klaget

Senere ble det sendt inn klage til forbundets kontrollkomité på prosessen rundt kjøpet, noe som igjen førte til at forbundet ba firmaet Ernst & Young gjøre en gjennomgang av saken. Rapporten fra firmaet skal legges fra på møtet i forbundsstyret 23. august.

Til Klassekampen opplyser forbundets nestleder Gerd Øiahals at leiligheten er kjøpt som en ren investering.

Odd Christian Øverland har vært Postkoms forbundsleder siden forbundet ble stiftet i 2000. Øverland kommer fra Ålesund og begynte å jobbe i Posten i 1979.

Pendler

Øverland har siden han ble forbundsleder vært ukependler mellom hjemstedet i Ålesund og forbundskontoret i Oslo. Når han har vært i Oslo har han bodd på hotell. Utgiftene til dette har vært dyrere enn de faste utgiftene den nye leiligheten koster, og det er beregnet en besparelse på drøyt 100 000 kroner med at Øverland bor i denne leiligheten, ifølge redegjørelsen fra Ernst & Young, skrev nettstedet frifagbevegelse.no i mai.

Postkom er et fagforbund i LO med 18.700 medlemmer. De organiserer ansatte i Posten og mange av Postens datterbedrifter.