- Det var en debatt der jeg opplevde at motstanderen var veldig krass, og jeg ble også litt hissig og burde heller beholdt roen og ikke sagt dette, sier Listhaug til smp.no.

Det var under og etter en debatt i NRKs Politisk kvarter at Listhaug og Hareide tørnet sammen om bistandspenger og synet på imamer. Det var her Listhaug kom med utaslelsen om at Hareide - sleiker imamer opp etter ryggen.

Uttalelsen vakte skarpe reaksjoner både i KrF og Høyre. Statsminister Erna Solberg gikk ut med en klar irettesettelse av Listhaug. Leder i Møre og Romsdal KrF, Tore Johan Øvstebø, karakteriserte det som et lavmål i den politiske debatten.

- Nå har jeg lagt det bak meg, og det viktigste for oss nå er å forhindre at Jonas Gahr Støre blir statsminister og øker skattene med 15 milliarder og fører en politikk som fører til mer innvandring til Norge, sier Listhaug.

Som understreker at de har hatt et veldig godt samarbeid med KrF de siste fire årene.

- Jeg mener vi har hatt et veldig godt samarbeid med KrF denne perioden som har blant annet ført til at vi har fått brukt mer penger på flyktninger i nærområdene for å hjelpe flest mulig, en sterk opptrappingsplan innenfor rusomsorgen og økt satsing på å bekjempe barnefattigdom. Det er helt naturlig at man i valgkamp fronter partiets egen politikk, sier Listhaug.