Et sørkoreansk magasin har kåret de åtte beste akvariene i hele verden.

– Og der er vi med, slår en begeistret lederduo fast.

Daglig leder Tor Erik Standal og salgs- og produktutvikler Britt Giske Andersen slår opp i magasinet som har 100.000 lesere – først og fremst næringslivsledere i det asiatiske landet.

Topp åtte

Og det er ikke småfisker som blir løfta fram som de åtte beste akvariene i verden. Sammen med Atlanterhavsparken er også akvariene i Istanbul, Singapore, Monterey, London, Georgia, Shedd i Chicago og Okinawa plassert på «åtte på topp»-lista.

– Dette er akvarieanlegg der penger ikke er noe problem, og vi synes jo det er fantastisk å havne i dette selskapet, slår Tor Erik Standal fast.

Ute på Tueneset tolker de det slik at det konseptet de har holdt seg til helt siden starten, har vært ei riktig satsing.

– Vi har styrt med vårt i tjue år, og har nok blitt oppfatta som mer katolske enn paven når vi har holdt på konseptet med det ekte, naturlige og norske. Men snart 140.000 besøkende i året er vel en anerkjennelse av det vi holder på med.

Gode besøkstall

Giske Andersen og Standal tror ikke akvariet i Ålesund blir oversvømt av besøkende fra Sør-Korea etter denne kåringa, men de mener likevel det er viktig med en slik anerkjennelse.

– Har besøket vært bra i sommer?

– Absolutt. Tre av årets måneder har vært de beste i akvariets historie, og vi kan notere oss for rundt ti prosent økning i besøket.

Atlanterhavsparken har litt andre økonomiske rammebetingelser enn de sju andre på lista. Men hvis penger ikke hadde vært noe problem, har Tor Erik Standal en våt drøm: Å vise fram håkjerringa.

– Men det er nok langt opp og fram, tror akvariesjefen.