Hatlaåstunnelen åpnes torsdag

Torsdag klokka 12 åpnes Hatlaåstunnelen igjen etter to måneders stenging.

Stor trafikk Den 300 meter lange Hatlaåstunnelen ble åpnet i 1986 og er 300 meter lang. Men tunnelen har stor trafikk – nærmere bestemt 18.460 biler i døgnet. Seks prosent er tungtrafikk. Ole Kristian Birkeland leder arbeidet med oppgradering av tunnelene. ARKIV  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Den 31 år gamle tunnelen har fått en fullstendig rehabilitering med nytt elektrisk anlegg, ny vann- og frostsikring og nytt lys, opplyser Statens vegvesen.

- Forskjellen vil merkes for trafikantene. Tunnelen har blitt lysere, tørrere og tryggere, både for de som kjører bil og de som går og sykler, sier assisterende prosjektleder Arne Ola Stavseng i Statens vegvesen.

Saken fortsetter under bildet

Hatlaåstunnelen har fått nytt elektrisk anlegg, ny vann- og frostsikring og nytt lys.  Foto: Øystein Skare/Statens vegvesen

 

Vanligvis kjører det 18 000 biler gjennom Hatlaåstunnelen hver dag. Disse har måtte kjøre andre veger mens tunnelen har vært stengt. Dette er også årsaken til at rehabiliteringen har vært gjennomført nå i sommer.

- På grunn av trafikksikkerheten har vært viktig for oss å gjennomføre arbeidet mens det ikke har vært skoleelever langs vegene. Vi har også hatt god dialog med SFO på skolene på Lerstad og Hatlane, forteller Stavseng.

Åpner til Jugendfest

Det er ikke til å unngå at det blir køer når så mange biler må finne nye veger for å komme seg fram. Utfordringene var størst de første dagene, men etter hvert har trafikken tilpasset seg.

Erfaringen fra disse ukene er at dagens vegnett i Ålesund er utnyttet til bristepunktet og det skal ikke store endringen til før det gir store forsinkelser.

- Etter planen skulle Hatlaåstunnelen åpne igjen på søndag. I helga er det både Jugendfest og Minijugend og vi vet det blir mye trafikk. Da er det ekstra gledelig at vi får åpnet tunnelen også i god tid til disse arrangementene, sier Arne Ola Stavseng i Statens vegvesen.