Remøy får beholde krillkonsesjonen

Fiskeridirektoratet har gitt Herøy-reder Stig Remøys selskap Rimfrost rett til å beholde konsesjonen for krillfiske fram til 2020.

Fiskeridirektoratet har forlenget perioden Stig Remøys krillselskap Rimfrost får beholde konsesjonen.. Arkivfoto:Knut Arne Aarset 

Nyheter

Remøy stod i fare for å miste konsesjonen da den gikk ut ved kommende årsskifte. Nå har Fiskeridirektoratet forlenget denne fristen med to år.

-Dette gir Rimfrost god tid til å videreutvikle sin teknologi og bygge ett miljøvennlig og effektivt fartøy for krillfangst i CCMALR-området i Antarktisk, skriver Remøy i en pressemelding.


Stig Remøys krillkonkurs

Bobestyrer peker på Aker

En rettsforfølgelse fra Røkkes krillselskap Aker BioMarine i USA var den utløsende årsaken til at Stig Remøys krillselskap gikk konkurs.

 

Etter konkursen i Emerald Fisheries er Remøy uten et eget krillfartøy da båten Juvel var en del av konkursboet.

Remøy har konkrete planer om bygging av en ny krillbåt.


Har lagt inn bud på «Juvel»

Herøy-reder Stig Remøy forsøker nå å kjøpe tilbake krillbåten «Juvel» fra konkursboet.

 

-Planen for selskapet er å fortsette utviklingsarbeidet av det nye krillfartøyet. Rimfrost salg har tatt seg betydelig opp etter løsning av ITC saken i USA. Rimfrost-selskapene er gjeldfrie og har god økonomi og soliditet for å investere, sier Remøy.

Stig Remøy har det siste året ligget i kamp med det Kjell Inge Røkke kontrollerte krillselskapet Aker Biomarine. De kjøpte krillfartøyet Juvel fra konkursboet og kontrollere nå store deler av det norske krillfisket.

- Rimfrost ser det som positivt at næringen har flere aktører og konkurranse. Dette bidrar til mere innovasjon og en videreutvikling av krill som produkt og åpne nye markeder, sier Remøy.