Direktesending

Semesteråpning NTNU Ålesund

Se velkomstseremonien som markerer studiestart ved NTNU Ålesund. Seremonien starter 11.00 og varer i cirka en time.

Kreditering: Sendinga er produsert av NTNU

Her fra fjorårets åpning av studieåret ved NTNU Ålesund.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Mer fra studiestart i Ålesund:

Klimaministeren : – Dere får mye å gjøre etter studiene

– En dårlig og en god nyhet

Se bilder fra åpningsseremonien

Torsdag 17. august markeres åpningen av det akademiske året ved NTNU i Ålesund. Her ønsker nye studenter velkommen til byen og studiestedet med taler, før mindre høytidelige aktiviteter står for tur - da er det fadderne som tar over.

Konferansier for seremonien er Eldrid Borgan. Til stede er også klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H), viserektor Annik Magerholm Fet, prorektor for utdanning Anne Borg. Musikken står Stine Hola Ulla for.

Nyrektoren i Molde vil fusjonere med NTNU

Rektoren klar for å fusjonere hvis Høgskolen i Molde kommer styrket ut.


– De som gikk i i den akademiske prosjesjonen har vært førstegangsstudenter en gang de også, sa konferansier Eldrid Borgan, kjent fra Schrødingers katt, da hun ønsket velkommen til innskriving av studentene (immatrikulering) etter høytidelig akademisk prosesjon til trommevirvler på NTNU i Ålesund.

– Norges største universitet

– Ingen bør være overrasket over at Norges største universitet er på Sunnmøre. Det er klart at Høgskolen i Ålesund ønsket å legge under seg NTNU, sa klima og mijøminister Vidar Helgesen under immatrikuleringen dag og høstet applaus etter frieriet.

Smp.no kommer tilbake med mer.


Oppfordrer stortingskandidatene til å signere studentavtale:

– Studentene må bli hørt

For første gang samler studentledere fra Ålesund, Volda og Molde seg bak et felles krav til politikere i fylket og på Mørebenken.Rådene for ferske studenter

Er du ny student i byen, og lurer på hva du skal ta deg til? Et panel av ringrever fra studentorganisasjonene kommer med sine tips her.