Skodje:

Drukningsulykke på Stavset

En kvinne bekreftet omkommet.

  Foto: Lars Inge Skrede

Nyheter

En person er bekreftet omkommet etter ei drukningsulykke på Stavset i Skodje, fredag. Like før klokka 17.00 opplyser politiet til smp.no at den omkomne er en kvinne. De pårørende skal være varslet.

Klokka 18.12 opplyser operasjonsleder Arild Reite til smp.no at kvinnen var den av de tre som forsøkte å svømme i land. Ifølge han hørte folk på land at noen var i nød og dro selv ut i båt for å plukket dem opp.

– De fraktet personene til land og drev livredning fram til ambulansen ankom, sier han. Reite forteller at de foreløpig ikke vet hvorfor båten, som skal være en mindre trebåt, kantret. Han kan heller ikke si noe om hvordan værforholdene var på stedet.  Alle de tre personene som havnet i sjøen skal ifølge Reite være tilhørende i nærområdet.

Det var klokka 13.36 at politiet varslet om at kvinna hadde omkommet, etter å ha vært i kontakt med sjukehuset.

– Tre personer har vært ute i båt for å sette garn. Så har båten kantret. To har blitt igjen ved båten, og en svømt mot land, fortalte operasjonsleder John Kåre Flo til NTB da.

(Saka fortsetter underbildet)

Nødetatene rykket ut etter melding om personer som havnet i sjøen.  Foto: Lars Inge Skrede

Politiet meldte om hendelsen på Twitter litt etter klokka 12, og i den første meldinga het det at ulykka hadde skjedd i Tennfjord i Haram, at flere personer var henta opp fra vannet, og at nødetatene ble oppgitt å være undervegs. 

Ulykkesstedet ble imidlertid korrigert av operasjonsleder John Kåre Flo klokka 12.15.

– Dette har skjedd på Stavset Skodje, kunne han fortelle da.

– Det er en båt involvert i dette og i denne skal det ha vært tre personer, men vi vet fortsatt ikke hva som har skjedd. Ei kvinne er frakta til sjukehus med luftambulanse, sa Flo videre til smp.no ved 13-tida. Politiet var da i gang med avhør av vitner.