I de gamle lokalene til Rema 1000 på Blindheim er det ikke lenger mat å få. Nå er det trening for alle pengene.

– Det er alltid en risiko når man starter noe nytt. Nå har vi et veldig godt grunnlag fra før ettersom dette er en videreføring av gamle Aktiv trening Blindheim. Vi håper jo sjølsagt på at våre lojale kunder fortsatt vil være med oss, og at en del nye vil finne vegen til oss nå, sier senterleder Tone Merete Blomvik. I tillegg til senteret på Blindheim åpnet treningssenterkjeden nylig et splitter nytt senter i Breivika og åpner snart på Emblem. Dette skjer i et marked der konkurransen allerede er stor. Totalt finnes det nå 16 senter fordelt på Ålesunds 50.000 innbyggere, mange er nyåpnet.

– Det har helt klart blitt mange senter i området den siste tida. Men folk har ofte dårlig tid og da gjelder det å gjøre det enkelt for kundene å komme på trening. Beliggenhet og parkering er derfor to av våre nøkkelfaktorer, forteller Blomvik.

Nyåpnet Aktiv trening åpnet nylig nytt senter på Blindheim. Snart åpnes dørene også på Emblem. Foto: Marius Simensen

Satser bredt

Det nyåpnede senteret bærer preg av at Aktiv ønsker å tilby noe for enhver smak. Med rundt 1500 kvadratmeter er det god plass til å boltre seg. Her er det både frivektsområde og en sone med apparater for dem som ønsker å trene styrke på egen hånd. I tillegg finnes det fire ulike grupperom som tilbyr alt fra spinning til crossfit-inspirert trening.

– Vi har kanskje Ålesunds fineste sykkelsal med høyt under taket, fem oppbygde repo, stjernehimmel, lysstyring og eget ventilasjonsanlegg som sikrer frisk luft under spinningtimene, skryter senterlederen.

I andre etasje i lokalet finner man en kondisjonsavdeling med tredemøller, sykler og en svært populær trappemaskin. Før eller etter endt økt frister Blomvik med en tur i massasjerommet hvor massasjestolene står linet opp. Om ikke lenge vil det også bli mulig å drive med yoga og pilates i et avlukket rom.

– Vi satser bredt med å gi medlemmene våre mange ulike treningsformer og konsept inkludert i samme medlemskap, hevder Blomvik.

Konkurrent

En av Aktiv trening sine store konkurrenter er kjeden Sprek 365 som nylig kjøpte opp Pulssenteret og dermed har hele seks senter i Ålesund. Daglig leder Hans Arne Bjørdal-Hjeldnes mener konkurransesituasjonen på trening i byen kommer kundene til gode og skriver under på at det nå finnes svært mange gode senter å velge mellom.

– Det er bra for kundene å kunne velge fritt og det er sunt med konkurranse. Men det er sjølsagt en utfordring for oss som driver sentrene å henge med på alt som er i vinden, sier Hjeldnes.

Han forteller at Sprek 365 har flere nye konsept på gang, og at nettopp det blir styrken deres i høst. Han lover også at de skal være lavest på pris.

«Vegg i vegg»

Snart åpner Sprek 365 sitt sjuende senter i Ålesund kommune. Det skjer i Aktiv trening sine gamle lokaler på Blindheim.

– Er det ikke litt for tett å ha to senter så nært?

– Nei, det blir det ikke. Vi fokuserer på ulike ting. Sprek satser for eksempel ikke på gruppetrening, men derimot på pris og fleksibilitet. Vi kommer til å oppgradere de gamle lokalene betraktelig og komme med en type konsept som ikke finnes i området per i dag, sier han med et lurt smil og vil ikke røpe så mye mer om det foreløpig.