Utspekulert svindelforsøk

Idrettslag forsøkt svindlet for titusener

Prøvde å svindle Blindheim IL for 35.000 kroner.

Forsøkt svindlet Fredag forrige uke ble Blindheim IL utsatt for et svindelforsøk på e-post. Daglig leder Daniel Strand fattet mistanke og fikk stoppet det før det ble aktuelt å foreta en utbetaling. Nå advarer han andre idrettslag.  Foto: Eirik Hjelvik

Nyheter

Fredag ettermiddag tikket det inn en e-post til kassereren i fotballgruppa i Blindheim IL. Alt tydet på at det var en e-post som var sendt fra fotballgruppens leder, der han ba om at det ble foretatt en betaling til en mottaker. Avsenderen spør hvilke bankdetaljer som trengs for å foreta betalingen. Kassereren hadde sittet i møter hele dagen, og spurte derfor om fotballederen hadde fått ordnet det med noen andre i administrasjonen. Svaret kassereren da fikk var at han måtte gjøre en innbetaling av 3550 euro, nesten 35.000 kroner, og det var vedlagt betalingsinformasjon. I den står det blant annet at dette er en betaling for «logistikk og tjenester», som skal betales ut til en konto i den svenske banken Swedbank