Fredag ettermiddag tikket det inn en e-post til kassereren i fotballgruppa i Blindheim IL. Alt tydet på at det var en e-post som var sendt fra fotballgruppens leder, der han ba om at det ble foretatt en betaling til en mottaker. Avsenderen spør hvilke bankdetaljer som trengs for å foreta betalingen. Kassereren hadde sittet i møter hele dagen, og spurte derfor om fotballederen hadde fått ordnet det med noen andre i administrasjonen. Svaret kassereren da fikk var at han måtte gjøre en innbetaling av 3550 euro, nesten 35.000 kroner, og det var vedlagt betalingsinformasjon. I den står det blant annet at dette er en betaling for «logistikk og tjenester», som skal betales ut til en konto i den svenske banken Swedbank

Fattet mistanke

Daglig leder i Blindheim IL, Daniel Strand, fikk en kopi av e-postkorrespondansen og fattet mistanke om at det kunne være et svindelforsøk. Da lederen i fotballgruppa ble kontaktet på sms om dette stemte, kunne han avkrefte at han hadde sendt noen e-poster om dette.

- Dette er snakk om et ganske utspekulert forsøk på svindel. Vedkommende som har gjort det må ha gått inn på hjemmesiden vår for å finne ut hvem som var kasserer og leder i fotballgruppa, for slike ting ligger ikke ute andre steder. Har har blitt anmodet av politiet om  å anmelde denne saken, og det kommer vi til å gjøre, sier Strand til Sunnmørsposten.

Troverdig

Han og klubben har mottatt flere svindelforsøk tidligere, i form av såkalte «Nigeria-brev», men aldri svindelforsøk som har vært forsøkt utført på denne måten.

- E-posten var på utmerket norsk, og virket veldig troverdig. I en travel hverdag er det ikke å lett å oppdage slike ting, men vi har heldigvis strenge rutiner for å utbetale noe med dobbel godkjenning i både fakturasystemet og i nettbanken. Nå ønsker vi å advare andre idrettslag som kanskje kommer til å oppleve noe lignende, sier Strand.

Idrettskretsen advarer

Fredag i forrige uke la Møre og Romsdal idrettskrets ut på sin facebook-side en advarsel om at et idrettslag var forsøkt svindelt, og det var ikke Blindheim IL. Også i det tilfellet ble en kasserer i idrettslaget kontaktet, men denne gangen utga vedkommende seg for å være styreleder. Svindleren ba om at en faktura på 3000 euro for sportsutstyr ble betalt, men heller ikke den gangen gikk det gjennom.

- Ettersom dette har skjedd både hos Blindheim IL og i et annet idrettslag, så kanskje svindlerne prøver seg på flere. Derfor la vi ut advarselen på sidene våre. Vi har ikke hørt om flere idrettslag siden vi la ut denne meldingen fredag, sier Vegard Agledal Rangsæter, som er idrettsfaglig konsulent i Møre og Romsdal idrettskrets.