Solstad Farstad:

Kutter rundt 35 stillinger i Ålesund

De ansatte orientert på allmøte i dag, torsdag. Også oppsigelser ved kontoret i Fosnavåg.

Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Farstad. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix 

Nyheter

De ansatte ved ålesundskontoret til Solstad Farstad har i dag vært samla til allmøte.

Under møtet ble de ansatte informert om at antallet ved kontoret skal reduseres til 15 personer. Det bekrefter konsernsjef Lars Peder Solstad overfor Sunnmørsposten.

Se også: Farstad-tillitsvalgte reagerer på Solstad-intervju

Fra rundt 50 til 15

– Tilsvarende møter ble for øvrig holdt i hele organisasjonen vår i dag. Dette er del av den prosessen vi orienterte om i slutten av juni, der vi varsla at det kommer til å bli en del personer overflødige i landorganisasjonen. Vi har jobba med dette siden da, og nå kommet fram til hvordan det skal være, sier Solstad.


Riggjobb til to SolstadFarstad-skip

Fire-månederskontrakter med ny kunde i Australia.


– Hvor mange ansatte er det ved ålesundskontoret i dag?

– De var cirka 50 i sommer, der noen alt har funnet nye jobber og går i oppsigelsestid. De 15 er for øvrig fordelt på flere avdelinger, med flere ulike typer oppgaver, sier konsernsjefen.

Smp.no har henvendt seg til avdelinga i Ålesund med spørsmål om noen av de hovedtillitsvalgte ønsker å kommentere saka. Det ønsker de ikke, er tilbakemeldinga vi har fått.

Kutter også i Fosnavåg

Også ved Solstad Farstad sitt kontor i Fosnavåg var de ansatte samla på et tilsvarende allmøte som det i Ålesund for orientering om endringer i selskapsstrukturen.

– Ved dette kontoret er det drøyt 20 ansatte, og beskjeden disse har fått er at det skal kuttes 6-7 stillinger, sier Solstad.

– Heilt nødvendig

Konsernsjefen peker på at det fortsatt er en krevende situasjon for bransjen.

– Og det å ta ned kostnadene har derfor vært heilt nødvendig. Dette er en del av det. Jeg synes det er gjort en grundig prosess og er fornøyd med at vi oppholder alle de fire lokasjonene våre, sier han.


Skifter navn til Skandi Bergen

Farstad-båt til ny eier

Farstad skipet «Far Shogun» ble i dag overlevert nye eiere.


Ingen Farstad-folk i ledelsen

Som smp.no tidligere har skrevet er det ingen Farstad-folk i konsernledelsen i Solstad Farstad.


Kollapsen i Farstad Shipping

Tapte 3,8 mill hver dag

Farstad-familien har de siste to årene hatt samla tap på rundt 2,7 milliarder kroner. Det tilsvarer et tap på 3,8 millioner kroner hver eneste dag siden starten på 2015.

 

Med seg har Solstad derimot fem personer fra Solstad Offshore og en fra Deep Sea Supply.

– Vi kjørte en prosess på hvordan vi skulle gjøre det. Karl Johan Bakken har ikke ønsket å være kandidat, men han blir med i selskapet ut året, sa Solstad til Sunnmørsposten i juni.

Totalt skal konsernet kutte rundt 100 landtilsette. I tillegg til rundt 35 i Ålesund og seks-sju i Fosnavåg, blir det seks færre årsverk ved hovedkontoret i Skudeneshavn. Rundt halvparten av kuttene kommer i utlandet.


Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply er nå ett selskap:

Ingen Farstad-folk i konsernledelsen i SolstadFarstad

På toppen troner konserndirektør Lars Peder Solstad. Med seg har han fem navn fra Solstad Offshore og en fra Deep Sea Supply. Ingen fra Farstad Shipping er blitt med i konsernledelsen i det fusjonerte selskapet SolstadFarstad ASA.