Muritunet starter opp med dagtilbud med 14 plasser i bygget hvor svømmehallen på Moa ligger. Her skal folk med vektproblemer og de som sliter med plager i muskel, skjelett og lunger få hjelp.

– Det blir et tverrfaglig tilbud på Moa med flere fagprofesjoner i behandlingsopplegget. Dette innebærer blant annet fysioterapeut, ergoterapeut, lege og psykolog i et opplegg for pasienten, forklarer administrerende direktør Geir Ove Vegsund for Muritunet.

Dagtilbud

Pasientene kommer ikke til å overnatte, men møter opp på et opplegg som går over minimum fem timer på dagen, tre dager i uka. Lengden på rehabiliteringsopplegget varierer etter pasientgruppe.

– Vi skal etablere oss i bygget hvor svømmehallen ligger, i samme delen som Frisk-senteret holder til, forteller Vegsund.

Vant anbud

Det er nettopp blitt klart at Muritunet vant en anbudskonkurranse med Helse Midt-Norge som oppdragsgiver. Dagtilbudet vil bli for folk med behov for lettere rehabilitering og kontrakten er i første omgang  for perioden 2018-2021, med opsjon for mulig forlenging i 2+2 år.

– Dette blir det første dagtilbudet i Møre og Romsdal innenfor tverrfaglig rehabilitering. Det er fortsatt et stort behov for døgntilbud, og Muritunet i Valldal fortsetter som før.

Svømming

For å kunne delta i behandling på Moa må pasientene få henvisning fra sjukehus eller fastlege.

– Vi leier lokalet nå til behandlings- og undervisningsrom. I tillegg har vi inngått samarbeidsavtale med Frisk-senteret om å bruke deres fasiliteter på apparat og trening. Det er ikke utenkelig at vi også kommer til å nytte oss av svømmehallen. I Valldal har vi for eksempel varmtvannsbasseng og bruker det i behandlingen, sier Vegsund.

På Muritunet i Valldal tilbys det mer omfattende rehabilitering for sju ulike grupper. Oppstarten på Moa blir fra 1. januar 2018.

Dagtilbudet blir i svømmehall-bygget, i samme del som Frisk-senteret holder til. Inngangen blir mot rutebilstasjonen. Foto: ARKIV