Derfor mener rådmannen at bystyret må si ja til planene om å bygge rundt nitti boliger på Foss-eiendommen i Borgundfjordvegen.

Tre blokker

Det bøtes ikke nøter lenger på denne eiendommen, og Kibsgaard-Petersen har laget et forslag til reguleringsplan for det vel tretten mål store området. Tre blokker på tre, fire og fem etasjer skal erstatte bygningsmassen som står der nå. Det skal også bli plass til naust, friområder, turveg og grøntområder.

Plan- og byggesaksutvalget har tidligere sagt ja til planene, og rådmannen mener også at det er positivt å gjøre om slike områder fra industri til boliger. På tomta er det ikke bare kai og industrianlegg, men også en liten skog og ei strand. «Dette er kvaliteter vi ønsker å gjøre tilgjengelig for allmennheten», skriver rådmannen.

Det har kommet inn flere innvendinger mot planforslaget – blant annet fra sameiet Urabakken og borettslaget Furmyr 4 AL. Disse protesterer på byggehøyden som de mener vil gi tap av både sol og utsikt for boligene nord for Foss-eiendommen. Forholdene for mjuke trafikanter og skolekapasiteten på Åse er også påpekt i innvendinger som har kommer mot planen. Virksomhet for veg, anlegg og park vil ha avklart om det er aktuelt å lage undergang for fotgjengere. Rådmannen ser fordelen med en slik løsning, men er likevel skeptisk fordi store terrenginngrep og ramper på begge sider av selve undergangen vil bli en kostbar løsning.

Fint tilskudd

Rådmannen kaller planforslaget et fint tilskudd til bydelen, men at dårlig skolekapasitet på Åse er uheldig. Da politikerne behandlet planen første gang, ble det imidlertid vedtatt at krav om større skolekapasitet før utbygging skulle strykes.