Iversen er tidligere ordfører i Volda, satt i KrFs sentralstyre til mai i år og er en av partiets folk i fylkestinget. I debatten før valget i 2013 var Iversen den i KrF i fylket som tydeligst forsvarte et mulig regjeringssamarbeid mellom KrF og Frp.

- Jeg mente den gang at det ville være klokt å ansvarliggjøre Fremskrittspartiet gjennom å gi dem mulighet til å gå inn i regjering. I dag ser jeg at jeg tok feil, og Sylvi Listhaug er den som er tydeligst eksponent for dette, sier Iversen.

Fiskeriminister Per Sandberg mener Iversen er den andre i Frp som som gjør at han helt har mistet troen på at det er mulig for KrF å ha noe samarbeid med partiet.

- Det har vært flere episoder de siste fire årene som har vist at Frp forsøker å være regjeringsparti og opposisjonsparti på en og samme tid. Flere av utspillene fra Per Sandberg mener jeg også har vært svært problematiske, sier Iversen.

Han legger ikke skjul på at han er forferdet over det han mener var et rent valgkampstunt av Listhaug i Stockholm.

- Sylvi spiller på frykt og usikkerhet. Det er noe en statsråd ikke skal gjøre, mener Iversen.

Han viser til at tilstrømmingen av innvandrere og asylsøkere til Norge er rekordlav.

- Innvandring er i dag et lite spørsmål, men det blir av Listhaug gjort til hovedpoeng kun gjennom retorikk. Det håper jeg folk ser, sier Iversen.

Avstanden økt

Fylkesleder i Møre og Romsdal KrF, Tore Johan Øvstebø, peker på at avstanden mellom KrF og Frp har økt gjennom valgkampen.

- Jeg opplever at den avstanden er blitt større gjennom valgkampen, sier Øvstebø, som erkjenner at KrF har et medansvar for at Listhaug nå sitter som statsråd.

- Vi har et ansvar for at Frp sitter i regjering, men vi har ikke noe ansvar for det som Listhaug personlig velger å komme med, sier Øvstebø.

Sylvi Listhaug dominerer nyhetsbildet og får KrF til å vende ryggen til partiet.