Besøker Sunnmøre i helga:

Erna på bursdagsfeiring og Stikk Ut-tur

Statsminister Erna Solberg kommer til Sunnmøre i helga. I ermet har hun en «hyggelig nyhet» for den maritime industrien.

Statsminister Erna Solberg fikk tidligere i år omvisning på Ulstein verft av Gunvor Ulstein(t.v.) og Tore Ulstein.  Foto: Nils-Harald Ånstad

Nyheter

Erna Solberg har lagt opp en valgkamp-turné fra Trondheim til Kristiansand de neste dagene. På programmet i helga står både feiring av Ulstein-gruppen, besøk hos Norsk Maritimt Kompetansesenter og Stikk Ut-tur på Valderøya.

Tradisjonsrike Ulstein Group markerer 100 års jubileum i helga med gratiskonsert for flere tusen publikummere i dokkhallen på lørdag. Her har også statsministeren meldt sin ankomst seint på ettermiddagen, ifølge programmet hennes.

Søndag formiddag besøker Solberg Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) i Ålesund, hvor det kommer en «hyggelig nyhet» for den maritime industrien.

Statsministeren: Nå skapes det mange nye arbeidsplasser

Deretter går turen til Skjonghelleren på Valderøya. Her skal hun rett og slett gå en av de populære Stikk Ut-turene.

– Vi er på reise hele tida og da må vi også ha litt frisk luft. Da har vi funnet noe av det vakreste man har å by på i området. Statsministeren har også vært der før, påpeker statssekretær Sigbjørn Aanes til smp.no.

Giske-hula var tidligere i år omtalt i media fordi det var strid om etablering av en klatreløype på stedet.


Stor bursdagsfeiring med gratiskonsert

Cezinando blir med Sigrid og Madcon til Ulstein Verft

Ulstein har 100-årsjubileum i år, og feirer dette med fest 2. september i dokkhallen på Ulstein.

 

Klager på klatre-nei i Skjonghelleren

Klatreklubben Ålesund har klaget inn Riksantikvarens avgjørelse om å avslå søknaden om å etablere klatreløype i Skjonghelleren i Giske.